U bent hier: Home >

Leeftijd is onzin, je doet je eigen bedrijf én de sollicitant tekort

 

In het kader van de Dag van de Ondernemer 2018 organiseerde de Gemeente de Ronde Venen een inspiratie bijeenkomst voor ondernemers. Meer dan 150 ondernemers waren aanwezig in Apollo Hotel Vinkeveen. Mark Tuitert was de hoofdact.

Laat geen kansen liggen in een krappe arbeidsmarkt!

Tijdens deze bijeenkomst was Michal van Dantzig uitgenodigd om werkgevers te inspireren om ook aandacht te hebben voor 50plussers als ze nieuwe medewerkers zoeken. In de video vertelt Michal het criterium leeftijd onzin te vinden als het aankomt op het beoordelen van sollicitaties. Door sollicitanten op voorhand af te wijzen vanwege leeftijd, doe je niet alleen de sollicitant tekort, maar ook je eigen organisatie.  Michal  onderbouwt  haar stellingname met voorbeelden en tips voor werkgevers die personeel zoeken. Bekijk de video of lees over de ondernemersbijeenkomst 16 november 2018 in De Ronde Venen... Laat geen kansen liggen in een krappe arbeidsmarkt.

blog_image:article_winwin_15425371655bf13fcdee4b5.jpg:end_blog_image

Oproep MKB-Nederland, geef 50plussers een kans!

blog_image:article_winwin_15426147295bf26ec97f1bc.png:end_blog_image

Merle Spann (zie foto met grijze boa) is een van de voorbeelden. Zij is door Michal erbij gevraagd om haar persoonlijke verhaal te vertellen en te vertellen over de actie 'Voet tussen de deur'. Merle maakte in haar werkloosheidsperiode deel uit van een actieve 50+ werkzoekenden netwerkgroep 'Netwerkcafe Amsterdam',. Met een ludieke actie hebben ze aandacht gevraagd bij MKB Nederland voor het grote probleem van 50plussers op de arbeidsmarkt. De ludieke actie heeft geleid tot de brief van toenmalig voorzitter Michael van Straalen. Hierin roept hij werkgevers op om 50plusser een oprechte kans te geven bij een vacature. Ben je werkzoekend en 50plus? De brief kan je hier downloaden. Oproep MKB-Nederland, geef 50plussers een kans!

blog_image:article_winwin_15426205935bf285b1d55df.png:end_blog_image

 

Michal van DantzigDatum publicatie: 17-11-2018 14:47
Categorieën: Arbeidsmarkt , Positieve verhalen en voorbeelden, Werkgevers, WinWinWerkt actueel

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABEL partners WinWinWerkt

Zoek en vind kandidaten

Voor kandidaten

Zet een nieuwe stap in je loopbaan. Maak gebruik van onze gratis dienstverlening.

Informatie kandidaten

Aanmelden bij WinWinWerkt.nl

Vacature Alerts instellen

Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram
WinWinWerkt gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.