U bent hier: Home >

Oproep MKB-Nederland, geef 50plussers een kans!

Met deze woorden spoort Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland, de werkgevers aan om 50plussers een reële kans te bieden bij sollicitatieprocedures. Hij heeft een brief opgesteld die werkzoekenden kunnen meesturen met hun sollicitatie.

Met de actie 'Voet tussen de deur' heeft een pro-actieve groep 50plus werkzoekenden de aandacht van MKB-Nederland en VNO NCW gevraagd én gekregen voor het probleem van vooroordelen bij werkgevers over oudere werkzoekenden. 

blog_image:article_winwin_149147243558e61033c70c8.png:end_blog_image

De beste manier om de vooroordelen weg te nemen is aantonen dat ze onwaar zijn. En daar moeten de sollicitanten de kans voor krijgen, luidt de oproep van werkgeversorganisatie MKB-Nederland.

MKB-Nederland en MKB-Amsterdam gaven hun medewerking aan het Grote Vijftigplus Debat dat 2 maart j.l. plaatsvond. Lees over het debat op de website van Netwerkcafé Amsterdam... Steun MKB-Nederland toegezegd tijdens volgeboekt debat.

De brief van de voorzitter van MKB-Nederland  kan je hier downloaden... Geef 50plussers een kans - MKB-Nederland

En wil je als oudere werkzoekende weten wat je zelf kan doen aan het verbeteren van je kansen? Lees dan dit blog... Tips oudere sollicitant, maak van vooroordeel een voordeel en de Loopbaan en sollicitatietips door WinWinWerkt.

Michal van DantzigDatum publicatie: 9-3-2017 8:28
Categorieën: Archief

Reacties (2)

Michal 13-4-2017 8:15
Agnes, Het is de aanbevelingsbrief van MKB-Nederland. Lees het blog nog even goed door en je komt de link tegen. Je kan het downloaden.
A. Postma 13-4-2017 5:43
Graag zou ik uw winwin aanbevelingsbrief ontvangen voor 50+. Dank u wel. Vriendelijke groet, Agnes Postma
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!