U bent hier: Home >

Van 2022 naar 2023, een terugblik en vooruit kijken

 

Met de overgang van 2022 naar 2023 vind ik (Michal) het leuk om een korte terugblik te geven van het afgelopen jaar. En vandaar uit te vertellen wat je in 2023 van WinWinWerkt en Onbekend Talent kan verwachten. Ook vertel ik iets over de arbeidsmarkt projecten die ik vanuit mijn bestuursfunctie bij MKB Amsterdam doe.

Omdenken op de arbeidsmarkt

blog_image:article_winwin_167242045363af1c65404c9.png:end_blog_image

Het eerste half jaar van 2022 heb ik namens MKB Amsterdam, een mooi project mogen doen met als titel 'Omdenken op de arbeidsmarkt'. Het project omvatte de realisatie van 6 inspiratievideo's gemaakt door FocusOn. 3 video's van bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben via AM match, en daar heel erg tevreden over zijn. En 3 video's van werkgevers die op een inspirerende manier hun medewerkers aan zich weten te binden (door te boeien) en daarmee veel makkelijker nieuwe medewerkers weten aan te trekken. De video's zijn o.a. gebruikt voor een communicatiecampagne om werkgevers te motiveren om naar de inspiratie bijeenkomst met gelijknamige titel 'Omdenken op de arbeidsmarkt' te komen. En dat is goed gelukt.

Er is geen sector die niet te maken heeft met de krapte op de arbeidsmarkt. Dat is de reden dat de Arbeidsmarktregio Groot Amsterdam (8 gemeenten en UWV) subsidie heeft gegeven aan MKB Amsterdam om de bijeenkomst, inclusief campagne, te organiseren. Het doel van de bijeenkomst was ondernemers/werkgevers te inspireren en informeren. O.a. wat het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam voor werkgevers kan betekenen. En wat werkgevers van AM match kunnen verwachten als ze besluiten dat ze een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek willen bieden.

De bijeenkomst is in samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen georganiseerd. Met veel dank aan KPMG Meijburg die de gastvrije ontvangst volledig gesponsord heeft door haar prachtige zaal inclusief catering aan te bieden. De gastsprekers maar ook de aanwezige werkgevers (onze gasten) hebben tips gegeven hoe je als bedrijf succesvol om kan gaan met de krapte op de arbeidsmarkt 'creatieve omdenken tips'. Je leest ze terug in het after-event document dat je hier kan downloaden Omdenken op de Arbeidsmarkt werkgevers inspiratiebijeenkomst. Hier kan je ook de 6 inspiratievideo's terugzien.

Samenwerking AM Match en Onbekend Talent

blog_image:article_winwin_167248247463b00eaa985fc.jpg:end_blog_image

Onbekend Talent is mijn ondernemersdroom. In 2015 bedacht en een succesvolle pilot gedaan. Maar de tijd (en het businessmodel) was nog niet rijp, en ik heb het met pijn in mijn hart opgeborgen in een la, waar ik het af en toe uithaalde omdat ik kansen zag. Eind 2021 merkte ik, tijdens een gesprek met een relatie, mijn enorme passie en drive voor dit onderwerp. Ik heb toen besloten om dit project een nieuwe kans te geven. En dat is gelukt met de samenwerking met AM match. In 2022 tijdens de bijeenkomst 'Omdenken op de arbeidsmarkt' is de aftrap gedaan. Deze samenwerking wordt voortgezet in 2023. De beschikbare kandidaten van AM match worden nu getoond in de Talenten Etalage van WinWinWerkt. De komende periode wordt een zelfstandig platform gebouwd voor Onbekend Talent. Onbekend Talent en WinWinWerkt komen hiermee los van elkaar te staan wat meer duidelijkheid geeft. Zodra dit gerealiseerd is zal de groei worden ingezet en meerdere partners reïntegratiespecialisten worden aangetrokken die hun kandidaten zichtbaar en beschikbaar maken voor werkgevers. Lees meer... Onbekend Talent

Onbekend Talent is een gratis 'ontzorgen' dienstverlening voor werkgevers die gemotiveerde werkzoekenden 'met talent en een afstand tot de arbeidsmarkt' een kans willen bieden. We zijn een partnernetwerk van reintegratiespecialisten (in wording). Is jouw organisatie op zoek naar nieuwe medewerkers? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje in de Talenten Etalage!

blog_image:article_winwin_167243110163af45fd4274e.png:end_blog_image 

In 2023 ga ik, namens MKB Amsterdam, in samenwerking met Pantar en AM match, een nieuw project doen. We gaan werkgevers informeren, en vooral inspireren, om jobcarving en functiecreatie toe te passen. Beide organisaties zijn sociaal ontwikkelbedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk begeleiden. Wat het voordeel van jobcarving en functiecreatie voor organisaties is? Even geduld, we gaan het allemaal laten zien.

Boeien Behouden Binnenhalen

Samen met Francis Lansink van MOODZ guest experience heb ik vanuit WinWinWerkt voor het Back on Track programma in Amstelveen een training gegeven aan werkgevers. De titel en de inhoud van de training 'Boeien Behouden Binnenhalen van talentvolle medewerkers'

WinWinWerkt focust met haar recruitment-marketing dienstverlening op het 'Binnenhalen van talentvolle medewerkers'. Echter, dit gaat vele malen makkelijker, en met meer succes, als je als organisatie een goed fundament hebt gebouwd met 'Boeien en Behouden van talentvolle medewerkers'. Vandaar dat in 2023 onze recruitment-marketing dienstverlening Vacature Service Goud wordt vooraf gegaan door een interactief adviesgesprek Boeien Behouden Binnenhalen. Hier lees je meer... Boeien Behouden Binnenhalen.

Employer branding en recruitment-marketing campagne

Dankzij de subsidie 'Stimuleringsfonds lokale economie* van de Gemeente Amstelveen, kan WinWinWerkt in samenwerking met FocusOn 5 Amstelveense (door corona getroffen) bedrijven helpen het juiste personeel aan te trekken voor een tarief waar je als ondernemer echt blij van wordt. FocusOn maakt de employer branding video die voor lange tijd en voor verschillende vacatures bruikbaar is. Vervolgens helpt WinWinWerkt met het invullen van een specifieke vacature met de inzet van recruitment-marketing dienstverlening. De 5 trajecten met de Amstelveense bedrijven zijn recent gestart en worden begin 2023 uitgevoerd.

Ik kijk er naar uit om ook in 2023 weer samenwerkingen aan te gaan en verbindingen te leggen. Dus heb je een idee hoe we kunnen samenwerken en elkaar versterken? Ik hoor graag van je!  

Heel veel succes met jouw activiteiten en tot ziens!

Michal van Dantzig

 

Michal van DantzigDatum publicatie: 30-12-2022 17:42
Categorieën: Onbekend Talent, Recruitment-marketing tips, WinWinWerkt nieuws

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!