U bent hier: Home >

TopTeam MKB 'Ik wens je veel personeel! '

Ik wens je veel personeel! Deze uitdrukking heb je vast weleens gehoord.Het klinkt aardig, maar zo is het niet bedoeld. Werkgever zijn geeft plezier maar kan ook heel lastig zijn. Medewerkers zijn geen robots en doen niet altijd precies wat jij wilt. De overheid doet er nog een flinke schep bovenop met veel verantwoordelijkheid en verplichtingen voor de werkgever zoals de Wet Verbetering Poortwachter en de Wet Werk en Zekerheid. Als ondernemer wil je bezig zijn met de groei van je bedrijf. Wat je niet wilt is jezelf bezighouden met medewerkers die onvoldoende presteren.

Herken je deze situatie?

Je hebt een nieuwe medewerker aangenomen. Vol overtuiging ga je met de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan. Goed CV, de juiste kwalificaties en werkervaring, de sollicitant presenteerde zichzelf uitstekend tijdens het sollicitatiegesprek en er was sprake van een klik tussen jou en de sollicitant.

blog_image:article_winwin_166471164763397bdf1374b.png:end_blog_image

Maar eenmaal aan het werk moet je je indruk toch bijstellen. De nieuwe medewerker is niet wat je ervan had verwacht. De prestaties blijven achter, hij of zij past niet goed in het team of blijkt toch een andere persoon te zijn dan de indruk die je had tijdens de sollicitatieprocedure.

Als je tot deze conclusie komt binnen de proeftijd, dan bof je gezien de situatie. Dan is het vooral tijdverspilling omdat je de sollicitatieprocedure opnieuw moet doen. Helaas komt het vaker voor dat dit pas na de proeftijd blijkt. Dan zal je de arbeidscontractperiode met elkaar moeten uitzitten en kost het veel meer. Denk maar aan inwerktijd, salaris en ergernis. Voor de groei en bloei van jouw onderneming en de werksfeer is het ronduit slecht.
blog_image:article_winwin_166471168663397c06518b6.png:end_blog_image

Zo kan het ook! Top Team MKB

Zou het niet fijn zijn als jouw medewerkers met elkaar een medewerkers TopTeam vormen? We gebruiken de topsport als metafoor om uit te leggen wat een TopTeam is. Een topsporttrainer rekruteert de allerbeste spelers op basis van kwalificaties en geleverde prestaties in het verleden (Curriculum Vitae). Bij de selectie zal de trainer sterk letten op passende ambitie en motivatie en dat het nieuwe teamlid qua persoonlijkheid en waarden goed past bij de andere teamleden (bedrijfscultuur). De trainer zet het teamlid in op een plek waar deze zijn talent (natuurlijke aanleg) optimaal benut en verder ontwikkelt (competenties). Met elkaar levert het team een topprestatie.

Jouw TopTeam bestaat uit medewerkers die beschikken over de juiste kwalificaties en talenten voor de functie die zij uitoefenen. Medewerkers die uitstekend passen qua ambitie op de functie en op natuurlijke wijze aansluiten op de bedrijfscultuur. Het zijn betrokken medewerkers die optimaal presteren en daarmee maximaal bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

blog_image:article_winwin_166471175663397c4c1b63f.png:end_blog_image

Met een TopTeam is het een plezier om werkgever te zijn!

  • Je hebt blije en tevreden klanten omdat zij uitstekend geholpen worden door jouw medewerkers. En dat levert vast weer nieuwe klanten op.
  • Je kan jouw ondernemersambitie realiseren en je bedrijf laten groeien en bloeien.
  • Door werkgelegenheid te bieden draag je bij aan het welzijn van jouw medewerkers en aan onze economie.


Al met al voldoende reden dat jij jouw medewerkers TopTeam zal willen realiseren. En daar willen wij graag aan bijdragen. Met onze dienstverlening en met ons inspiratie blog. Lees meer... Recruitment-marketing en Vacatures invullen met ideale medewerkers.

 

Michal Datum publicatie: 19-9-2022 21:14
Categorieën: TopTeam MKB tips
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!