U bent hier: Home >

Help, mijn medewerker is langdurig ziek, whitepaper met '12 tips'

Ziekteverzuimbegeleiding en de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter wordt door MKB werkgevers als één van de meest lastige aspecten van het werkgeverschap ervaren. En dat is het ook! Zeker als je er maar af en toe mee te maken hebt en geen ervaren verzuimmedewerker in dienst hebt. De begeleiding van externe arbodiensten laat helaas vaak te wensen over.

Heb jij voldoende kennis?

MKB werkgevers zijn geneigd om te denken dat ze het goed geregeld hebben door het over te laten aan de arbodienst, maar dat is niet zo. Als naar oordeel van het UWV het tijdschema en de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter niet goed is gedaan en de 3e jaar loonsanctie wordt bepaald, dan ben jij als werkgever verantwoordelijk en moet betalen. Daarom is het belangrijk om voldoende kennis te hebben en erop toe te zien dat de arbodienst goed zijn werk doet en de juiste informatie verstrekt aan jou als werkgever.

Afgezien van het vorengaande zijn er nog andere redenen waarom je jouw zieke werknemers zo snel mogelijk weer 'duurzaam gezond' wilt reintegreren. De persoon zelf wordt gemist, zijn of haar afwezigheid veroorzaakt werkdruk bij de collega's, vervanging is niet zo eenvoudig te regelen, en zo zijn er nog meer redenen.

Gratis whitepaper met 12 belangrijke tips!

In 2013 deden 2 studenten van de HVA afdeling HRM, Stefan van der Horst en Vincent Karam, hun afstudeeronderzoek onder MKB werkgevers 'hoe zij omgaan met zieke werknemers en de problemen die zij daarbij tegenkomen'.

Het afstudeeronderzoek deden zij onder begeleiding van WinWinWerkt. Het leverde naast een waardevolle scriptie een whitepaper op met o.a. 12 praktische tips voor werkgevers.

Wij vinden het leuk om te vermelden dat deze whitepaper door het toonaangevende instituut SSR (rechtspraak-opleidingen) in de digitale leeromgeving is opgenomen. Dit nadat zij de whitepaper via Google hadden gevonden en WinWinWerkt om toestemming hebben gevraagd. Uiteraard hebben wij deze toestemming gegeven.

De whitepaper met 12 tips kan je hier gratis downloaden. Whitepaper Ziekteverzuimbegeleiding en Wet Verbetering Poortwachter.

P.S. Wij wensen je zo weinig mogelijk zieke medewerkers toe! Maar als het dan toch gebeurt, dat deze tips je helpen om jouw zieke medewerkers goed te begeleiden en zo snel mogelijk 'duuzaam gezond' te reintegreren.

Michal van DantzigDatum publicatie: 29-8-2017 9:52
Categorieën: Arbeidsmarkt , Arbeidsrecht en politiek, Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, Werkgevers

Reageer