10 jaar ondernemerschap met WinWinWerkt, Michal vertelt...

Door: Michal van Dantzig 30-12-2021

Categorie├źn
:
WinWinWerkt nieuws,

Ja echt, de tijd vliegt, een tweede lustrum al weer. In december 2016 schreef ik over de eerste 5 jaar ondernemerschap met WinWinWerkt. Lees meer.... WinWinWerkt bestaat 5 jaar 'terugblik en vooruitblik.  Het artikel teruglezende kan ik zeggen dat Gerrit Jan Hamers nog steeds verbonden is aan WinWinWerkt. Hij helpt bedrijven die behoefte hebben aan een flexibele schil met de inzet van gepensioneerden. Dit doet hij vanuit het WinWinWerkt label 65plus Werkt.  

Wat ik heel leuk vind om te vertellen, is dat het 'project-participatiewet' uit 2015 alsnog een vliegende start maakt in 2022 onder de naam Onbekend Talent. Dit is een nieuwe tak (label) aan de boom van WinWinWerkt. Hier zullen jullie het komende jaar veel over horen en zien.

De missie van Onbekend Talent is om werkgevers te voorzien van gemotiveerde kandidaten die afkomstig zijn vanuit een van de doelgroepen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. We realiseren hiermee duurzame banen voor deze kandidaten. Dit doen we door een transparante brugfunctie te leggen tussen werkgevers en de kandidaten met tussenkomst van de jobcoaches/begeleiders.

Zelf ben ik de achterliggende periode vooral actief geweest voor het derde label van WinWinWerkt, Vacature Service MKB. Met recruitment-marketing dienstverlening help ik MKB werkgevers om hun ideale medewerkers binnen te halen. Zelfs, of eigenlijk moet ik zeggen 'juist' in een krappe arbeidsmarkt waar het vinden van goed personeel een grote uitdaging is.

Ik kijk terug op 10 mooie jaren waar ik de dingen heb kunnen doen op mijn manier, met projecten die lukten en soms ook niet. Het mooie van ondernemerschap is dat zowel jijzelf als je bedrijf altijd in ontwikkeling is. Vooruitlopen op omstandigheden die veranderen, kansen zien, onderscheidend zijn, dat is de uitdaging die, als het lukt, veel voldoening geeft."

Als ondernemer komen er veel dingen op je pad. Ik noem er een paar.

Delegaties van Zuid-Koreaanse Ambtenaren

In 2017 en in 2018 ontving WinWinWerkt een delegatie van Zuid-Koreaanse ambtenaren die van ons wilde leren over de arbeidsbemiddeling van gepensioneerden. Lees meer...  2017 en 2018. Het kwam op mijn pad omdat WinWinWerkt gevraagd werd door Global & Local Brainpark Inc. Mij persoonlijk geeft het veel voldoening om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een land heeeeel ver weg, zowel in afstand als in cultuur en de wijze waarop het sociale stelsel is ingericht. En het is leuk om te doen.

WinWinWerkt ontvangt delegaties van ambtenaren uit Zuid-Korea

Ondernemersbelangen vertegenwoordigen in de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam

Sinds 2015 ben ik bestuurslid van MKB-Amsterdam. Dit is een vrijwilligersfunctie. Mijn portefeuille is arbeidsmarkt en onderwijs. Ik vergader met ambtenaren en wethouders van de 8 gemeenten die met elkaar de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam vormen. In dit overleg vertegenwoordig ik de belangen van MKB bedrijven. Ook ben ik betrokken bij verschillende projecten, o.a. op het gebied van diversiteit en inclusie en voor werkgelegenheid. Behalve dat ik dit maatschappelijk belangrijk vind, vind ik het ook interessant. Het geefdt voldoening om invloed te kunnen uitoefenen en zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze welzijnsamenleving.

Michal namens MKB-Amsterdam bij Amsterdam Divers en Inclusief ADI

Iedereen groeit met jINC

De slogan "Iedereen groeit met jINC" ervaar ik  als helemaal waar. Sinds 2018 ben ik vrijwilliger-coach bij jINC en ondersteun jaarlijks een nieuw groepje van 4 leerlingen van het VMBO bij het ontdekken van hun talent en het kiezen van een vervolgstudie. Dit geeft mij veel voldoening en het is bovendien heel leerzaam. Bij het project Carriere Coach is het de bedoeling dat je de leerlingen ook ontvangt op je bedrijf voor een bliksemstage. In 2019 heb ik mijn groepje leerlingen kunnen ontvangen op Nest in Amstelveen waar ik mijn kantoorplek had. Samen met mede-coach Chrystel, en dankzij de enthousiaste medewerking van een aantal ondernemers, hebben wij de jongeren een bijzondere ervaring kunnen geven. Hier lees je meer... Kennismaken met een hele nieuwe wereld van mogelijkheden!

Iedereen groeit met JINC - kennismaken met een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden

Ik bedank iedereen die ik de afgelopen 10 jaar ben tegen gekomen, voor de inspiratie, ondersteuning en samenwerking. Met heel veel enthousiasme en energie ga ik de toekomst in. Graag tot ziens!

Michal van Dantzig