U bent hier: Home >

Wat brengt een delegatie ambtenaren uit Zuid-Korea bij WinWinWerkt?

 

De arbeidsbemiddeling van gepensioneerden, is de reden van het bezoek van de delegatie bestaande uit provincie-ambtenaren.  Zij wilden geinformeerd worden over de werkwijze van 65plus Werkt, een label van WinWinWerkt.

Een jaar eerder (september 2017) ontvingen wij al een delegatie uit Zuid-Korea. Dit waren ambtenaren uit een andere provincie. De organisatie van de delegatiereis, die het programma verzorgt op onderwerpen waarom wordt verzocht door de ambtenaren, heeft ons voor een 2e keer gevraagd. En als je wordt gezegd dat de presentatie door WinWinWerkt erg goed was beoordeeld door de delegatieleden, dan is het moeilijk om nee te zeggen. Hier lees je meer over de delegatie uit 2017.

Warm welkom door wethouder Floor Gordon, Gemeente Amstelveen

De delegatie werd gastvrij ontvangen door de Gemeente Amstelveen op het gemeentehuis. Wethouder Floor Gordon heette de delegatie welkom namens de gemeente Amstelveen. In haar welkom-speech zocht de wethouder de verbinding tussen ons land en Zuid-Korea en de verbinding met Amstelveen.

Arbeidsbemiddeling gepensioneerden

Michal van Dantzig (WinWinWerkt / Uitzendbureau Gepensioneerden) vertelde over de situatie in Nederland. De vergrijzing en het betaalbaar houden van onze verzorgingsstaat, wat heeft geleid tot het verhogen van de AOW leeftijd en het afschaffen van VUT en pre-pensioen.  De drijfveren van gepensioneerden om te willen werken. Dat het vooral gaat om parttime en flexibele arbeid. En dat het een keuze is van de gepensioneerde. Wat voor werkgevers argumenten zijn om voor bepaalde werkzaamheden gepensioneerden in te zetten. En wat  de voordelen zijn voor werkgevers.

De situatie in Zuid Korea

Het 2e uur van de bijeenkomst was het moment voor interactie. Er werden uiteenlopende en specifieke vragen gesteld, afgestemd op de situatie in Zuid-Korea. In Zuid-Korea ontvangen gepensioneerden ook een basis-inkomen. Het verschil met onze AOW is dat als ze andere inkomsten hebben, ze wel gekort worden.

Ze waren erg geinteresseerd in het verdienmodel. Of WinWinWerkt subsidie kreeg van de overheid (antwoord nee) en daarvoor kreeg Michal een applaus. In Zuid-Korea zal een profit-onderneming niet snel dit gaan doen, was hun verwachting. Het is een taak van de overheid. Ze wilden weten hoe je werkgevers kan overtuigen om gepensioneerden in te zetten. Michal gaf een aantal adviezen, o.a.

  • Verplaats je in de werkgever, wat heeft de werkgever nodig? Help bij het formuleren van de vraag.
  • Uitstekend matchen waarbij heel belangrijk is dat de gepensioneerde wordt gevraagd wat hij of zij graag doet. Het gaat niet werken als mensen niet gemotiveerd zijn voor bepaald soort werk. 
  • Laat de kwaliteiten zien aan de werkgevers, bijvoorbeeld door middel van een marketingtool zoals de Talenten Etalage van WinWinWerkt.nl.


In de goodiebag kregen ze een leaflet met tips in hun eigen taal mee, zie de pdf. Delegatie Zuid-Korea - Benefits for employers hiring retired people.

Waarom doen wij dit?

Het kwam op ons pad omdat wij gevraagd werden door Global & Local Brainpark Inc. Mij persoonlijk geeft het veel voldoening om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een land heeeeel ver weg, zowel in afstand als in cultuur en de wijze waarop het sociale stelsel is ingericht. En het is leuk om te doen.

Michal van Dantzig

PS. Bekijk de sfeerimpressie video van circa 1 minuut.

Michal Datum publicatie: 13-10-2018 9:14
Categorieën: 65plus Werkt, WinWinWerkt nieuws
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!