Omdenken op de arbeidsmarkt 'tips van werkgevers voor werkgevers'

Door: Michal 25-1-2023

Categorie├źn
:
Onbekend Talent, Recruitment-marketing tips, TopTeam MKB tips,

Boeien Behouden Binnenhalen van talentvolle medewerkers

Dat je als werkgever te maken hebt met een krappe arbeidsmarkt zal je niet ontgaan zijn. Het aantrekken van nieuwe medewerkers is een uitdaging voor alle werkgevers in alle sectoren. 

Wat een nog grotere uitdaging voor werkgevers is? Voorkomen dat, terwijl je je focust op het aantrekken van nieuwe medewerkers, je huidige medewerkers via de achterdeur verdwijnen!

 

Omdenken op de arbeidsmarkt

In mei 2022 organiseerde MKB-Amsterdam samen met de Ondernemersvereniging Amstelveen een werkgevers inspiratiebijeenkomst met als thema 'Omdenken op de arbeidsmarkt'.  Met veel dank aan KPMG Meijburg die de zaal en de catering kosteloos beschikbaar stelde.

Omdenken is nog steeds hard nodig. En dat blijft voorlopig wel zo vanwege vergrijzing en ontgroening en een veranderende arbeidsmarkt.

Wat je altijd hebt gedaan om mensen binnen te halen, werkt niet meer. Dat je moeite moet doen en een onderscheidend werkgever moet zijn om je medewerkers te boeien en te behouden is zeker. Het is een werknemers-arbeidsmarkt. De verleidingen om over te stappen naar een andere werkgever zijn groot voor jouw medewerkers. 

Van de werkgevers inspiratiebijeenkomst is een afterparty document gemaakt waar de aanwezigen hun 'Omdenken tips' deelden. Je kan het gratis downloaden Omdenken op de Arbeidsmarkt werkgevers inspiratiebijeenkomst.

In de aanloop naar de werkgeversinspiratie bijeenkomst 'Omdenken op de arbeidsmarkt' die ik (Michal) namens MKB Amsterdam heb georganiseerd, ben ik samen met videomaker Mike Rijpsma van FocusOn, langsgegaan bij 6 bedrijven. Wat zij als tip aan andere werkgevers meegeven, zie je in de 6 verschillende video's via de link

Wil je weten hoe je een onderscheidend werkgever kan zijn? Maak dan een afspraak voor de interactieve 1 op 1 sessie Boeien Behouden Binnenhalen met Michal.