U bent hier: Home > LABEL partners WinWinWerkt > WerkWeb.net > Outplacement en 2e spoor

Van werk naar werk 'outplacement en 2e spoor'

jobhuntingtraject loopbaantraject outplacementraject reorganisatie, 2 spoor, niet verlengen arbeidsovereenkomst

Goed werkgeverschap gaat uitstekend samen met kostenbesparing!

Uitstroom vanwege een reorganisatie, bij ziekteverzuim 2e spoor of niet verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst, heeft impact voor de medewerker die het betreft. De uitstroom van medewerkers is bovendien een aanzienlijke kostenpost voor organisaties. Organisaties kunnen hun uitstroom-medewerkers helpen bij het vinden van een nieuwe baan en tegelijkertijd besparen op kosten.

Tijdens loopbaantrajecten wordt er veel aandacht gegeven aan sollicitatievaardigheden. Het actief benaderen van potentiele werkgevers 'jobhunten' is een onderdeel van het loopbaantraject dat minder aandacht krijgt terwijl het daar uiteindelijk om gaat 'het vinden van een nieuwe baan'.

Daarom heeft WinWinWerkt de Talenten Etalage Outplacement ontwikkeld. Dit is een jobhuntinginstrument dat loopbaanbegeleiders inzetten om op een efficiënte en effectieve manier de werkzoekenden die zij begeleiden sneller naar een nieuwe baan te helpen.

Wij onderscheiden 2 kandidaatcategorieen:

  • Werk naar Werk - outplacement
  • Werk naar Werk - 2e spoor

Een goede werktoekomst met een loopbaantraject

Als een werknemer de organisatie moet verlaten is het meestal nodig dat hij (of zij) zich herorienteert op zijn ambitie en zijn positie op de arbeidsmarkt. Hiertoe is een loopbaantraject heel geschikt en in de meeste gevallen ook zeer aan te raden.

In een loopbaantraject leert de werknemer goed naar zichzelf te kijken. Naar zijn of haar persoonlijkheid, competenties, wensen ten aanzien van werk en ambitie. Vervolgens wordt een persoonlijk profiel opgesteld en wordt vastgesteld welke beroepen en/of sectoren het meest kansrijk zijn voor de vervolg-loopbaan. Sollicitatietraining, moderne technieken als solliciteren via Linked In en Twitter en een goede motivatiebrief schrijven kan hier deel van uit maken.

WinWinWerkt zal je graag ondersteunen bij het vinden van een kwalitatief goede loopbaancoach die een hedendaags en effectief loopbaantraject verzorgt. Het kaf van het koren onderscheiden is lastig als je als werkgever er niet zo vaak mee te maken hebt.

Sneller een nieuwe baan met de Talenten Etalage Outplacement

Toekomstige werkgevers betalen geen bemiddelingskosten aan WinWinWerkt als zij een 'outplacement' kandidaat in dienst nemen. Dit werkt drempelverlagend en nodigt uit om de talentenprofielen van de 'gratis bemiddeling' kandidaten te bekijken. Als de 'warme omschrijving' en het CV interessant zijn zal de werkgever niet schromen om meer informatie over de kandidaat op te vragen.

Bekijk de kandidaten in de Talenten Etalage Outplacement.

Kandidaten aanmelden voor de Talenten Etalage Outplacement

Kandidaten aanmelden voor de Talenten Etalage Outplacement kan worden gedaan door degene die de werkzoekende begeleidt in het outplacementtraject.  Dit kan zijn een loopbaanbegeleider van de werkgever of van een outplacementbureau.

Werkzoekenden kunnen niet zichzelf aanmelden voor de Talenten Etalage Outplacement. Zij kunnen zich wel inschrijven  als werkzoekende bij WinWinWerkt en daarna worden aangemeld door de loopbaanbegeleider.

Ben je werkgever of een outplacementbureau en heb je interesse in onze dienstverlening Outplacement en 2e spoor? Wij vertellen je graag meer. Neem contact met ons op... Het WinWinWerkt team

Interessant voor anderen? Delen is welkom.
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABEL partners WinWinWerkt

Zoek en vind kandidaten

Voor kandidaten

Zet een nieuwe stap in je loopbaan. Maak gebruik van onze gratis dienstverlening.

Informatie kandidaten

Aanmelden bij WinWinWerkt.nl

Vacature Alerts instellen

Meer zoekopties
Recente artikelen
op2-5-2019 13:43
67 bekeken | 0 reacties
op7-4-2019 13:56
253 bekeken | 0 reacties
op15-3-2019 16:13
343 bekeken | 0 reacties
op6-3-2019 12:44
468 bekeken | 1 reacties
Vacatures zoeken
Talenten Etalage zoeken
Vacature Alerts maken
Maak een Vacature Alert aan en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram