U bent hier: Home >

Vragenlijst Tandartspraktijk

Fijn dat je de vragenlijst gaat invullen. Dit kan anoniem. Wij gaan vertrouwelijk met de gegeven antwoorden om. Wij gebruiken die uitsluitend om inzicht te krijgen in de ervaringen met recruitment van tandartspraktijken.
Ons e-book 'Succesvol werven van TopMedewerkers' kan worden gedownload van de website www.TopTeam-MKB.nl.
Uiteraard waarderen wij het extra als we bij vraag 2 meer kunnen vernemen in een telefoongesprek. Indien gewenst, kunnen wij advies geven hoe een dergelijke situatie in de toekomst voorkomen kan worden.
Hartelijk dank voor de medewerking. Michal van Dantzig.
Nee, dat is nooit gebeurd. Ja, dat is 1 keer gebeurd. Ja, dat is meerdere keren gebeurd. Ja, maar het was niet echt een probleem. Ja, het heeft veel problemen gegeven. Anders, vermeld het antwoord in de toelichting.
Je kan de antwoorden aanvinken die van toepassing zijn. Meerdere antwoorden mogelijk.
Dit is van toepassing als bij de vorige vraag 'ja' is aangevinkt. Ook als het niet tot problemen heeft geleid is het voor ons interessant om meer te horen. Indien daartoe bereid, laat dan hier s.v.p. NAAM, TELEFOONNUMMER en EMAILADRES achter. Wij mailen dan om tot een belafspraak te komen. De belafspraak kan ook in de avond.
Via werving en selectiebureaus of uitzendbureaus Vanuit stageplekken Adverteren jobboards mondzorg Adverteren jobboards algemeen Adverteren sociale media Recommandatie Anders, vermeld het antwoord in de toelichting.
Je kan de antwoorden aanvinken die van toepassing zijn. Meerdere antwoorden mogelijk.
Wil je hier de jobboards vermelden? En de sociale media kanalen die je gebruikt? Graag achter elk item vermelden of het een positief of negatief resultaat gaf (voldoende reacties van goede sollicitanten). ++ heel goed + goed +/- matig - slecht - - heel slecht.
Goede werknemer: we geven WEL contract voor onbepaalde tijd. Goede werknemer: we geven GEEN contract voor onbepaalde tijd. Twijfel werknemer: we geven WEL contract voor onbepaalde tijd. Twijfel werknemer: we geven GEEN contract voor onbepaalde tijd. We geven NOOIT een contract voor onbepaalde tijd. We maken gebruik van detachering Uitzend CAO 4 jaar maximaal 6 contracten Anders, vermeld s.v.p.het antwoord hieronder in de toelichting.
Volgens de Wet Werk en Zekerheid mag je in een periode van maximaal 2 jaar maximaal 3 tijdelijke arbeidsovereenkomsten geven. Hierna volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Meerdere antwoorden mogelijk. Vink aan wat toepassing is.
Wij zijn blij met tips en aandachtspunten die voor ons van belang zijn bij het verder ontwikkelen van de dienstverlening. Hartelijk bedankt voor de medewerking.
Vacatures zoeken
Talenten Etalage
Meer zoek opties
Recente artikelen
op22-5-2018 12:06
28 bekeken | 0 reacties
op10-5-2018 14:12
1072 bekeken | 0 reacties
op7-5-2018 16:59
126 bekeken | 0 reacties
op7-5-2018 16:57
46 bekeken | 0 reacties
op3-3-2018 13:32
475 bekeken | 0 reacties