De toegevoegde waarde van 50+ Dag van de Ondernemer 2022

Door: Michal van Dantzig 5-12-2022

Categorieën
:
50plus Werkt, Diversiteit werkt, Recruitment-marketing tips, TopTeam MKB tips, WinWinWerkt nieuws,

Michal van Dantzig, oprichter van WinWinWerkt, was gevraagd om tijdens de Dag van de Ondernemer in gemeente De Ronde Venen, aan de aanwezige ondernemers iets te vertellen over de toegevoegde waarde van 50+ werknemers.

Michal gelooft sterk diversiteit op de werkvloer. En de 50+ werknemer valt daar ook onder

Hieronder lees je hoe Michal het in het e-book 'Vacatures invullen met ideale medewerkers - Tips en adviezen voor een succesvol recruitmentproces' beschrijft.

"We lijden allemaal aan ‘vooroordelen’. Omdat we ze zelf hebben én omdat anderen ze over ons hebben. Het beste middel tegen vooroordelen is je ervan bewust te zijn en jezelf te corrigeren.

Arbeidsmarkt groepen die vaker te maken hebben met negatieve vooroordelen zijn 50plussers, mensen met een niet-Nederlandse achternaam en mensen met een arbeidshandicap. Maar ook homoseksuelen, zwaarlijvigen en vrouwen ervaren dat ze met negatieve vooroordelen te maken hebben. Ook tussen generaties kan onbegrip zijn. Dit
heeft te maken met verschil in levensfase en wat een generatie ‘in zijn algemeenheid’ belangrijk vindt. Dit heeft te maken met de tijd waarin iemand opgroeit en wordt gevormd. Hier is een studie naar gemaakt ‘generatiemanagement’. Behalve vooroordelen hebben we ook onze persoonlijke voorkeuren. Vaak is dat voor
andere mensen in wie wij ‘iets’ van onszelf herkennen.

Diversiteit betekent dat je medewerkersteam een afspiegeling is van onze samenleving en hoogstwaarschijnlijk je klantengroep. Diversiteit is een concurrentievoordeel. Je creëert een innovatieve werkomgeving door verschillende invalshoeken, medewerkers leren van elkaar, er is een tolerante werksfeer, klanten zullen zich beter herkennen, extra punten bij
aanbestedingen et cetera. Voor bepaalde groepen op de arbeidsmarkt gelden fiscale voordelen of subsidies.

Als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen deel uitmaakt van je bedrijfsvoering, dan is diversiteit in je TopTeam min of meer vanzelfsprekend. Mijn advies is om met een open blik sollicitaties en cv’s te beoordelen. Ieder mens heeft zijn talenten en de vraag is, sluiten deze talenten en de kwalificaties aan bij wat je nodig
hebt voor deze functie? Is hij of zij een waardevolle toevoeging voor jouw team?"

Michal geeft 3 gouden tips aan werkgevers. Je leest ze hieronder. En bekijk de video met nog eens 3 andere tips.  

Tip 1: Benader de arbeidsmarkt als een marketeer.

Benader de arbeidsmarkt als een marketeer. Wie is mijn doelgroep 'ideale medewerker voor de functie'? Wat kan ik bieden dat voor mijn doelgroep interessant is? Hoe en waar kan ik mijn doelgroep bereiken? Hoe kan ik ze overtuigen om op mijn vacature te solliciteren? Vraag het gratis e-book over recruitment-marketing op.

Tip 2: Zorg voor een diverse en inclusieve bedrijfscultuur

Zorg voor een diverse en inclusieve bedrijfscultuur waar mensen zichzelf mogen zijn en zich welkom voelen. Het binnenhalen en het behouden van medewerkers is veel eenvoudiger. Zie de webinars van Amsterdam Divers en Inclusief.

Tip 3: Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Kijk eens via deze link naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met functiecreatie kan je je medewerkers ontlasten en het werk beter organiseren. Het eenvoudiger werk kan gedaan worden door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer op de website van Onbekend Talent.

Lees meer.... Dag van de Ondernemer 2022 Gemeente de Ronde Venen

blog_image:article_winwin_1670254974638e117edc803.jpg:end_blog_image