Tip 1. Werk doen dat bij je past.

Door: Michal van Dantzig 22-5-2018

Categorieën
:
Archief,

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen loopbaan. Deze tips helpen je daarbij.

Niets zo veranderlijk als de arbeidsmarkt. Na een jarenlange periode van weinig vacatures en hoge werkloosheid, zijn wij nu beland in een 'werknemers-arbeidsmarkt'. Meer mensen vinden na een lange periode van werkloosheid weer een baan, ook ouderen. Dat is positief. Maar er is wel iets veranderd ten opzichte van voor de crisis 'Banen zijn niet meer voor altijd'.

Als werknemer ben je verantwoordelijk om jouw eigen loopbaan vorm te geven en ervoor te zorgen dat je aantrekkelijk bent op de arbeidsmarkt zodat je als de ene baan ophoudt je naar de volgende baan kan gaan.

Er is meer aan de hand. De technologische en sociale ontwikkelingen in onze samenleving gaan razendsnel. De uitdrukking 'stilstand is achteruitgang' heeft nog niet eerder zo een hoog waarheidsgehalte gekend. Dit vraagt een nieuw bewustzijn en andere vaardigheden van jou als werknemer. 

Deze loopbaan en sollicitatie tips kunnen je hierbij helpen. En bekijk voor inspiratie videotip 1. (21e eeuw, inzichtgevend) en videotip 17. (Stenen Tijdperk, even lachen).