Het GroteVijftigplus Debat 2 maart in Amsterdam

Door: Michal van Dantzig 23-2-2017

Categorieën
:
Archief,

De arbeidsmarkt en specifiek die voor 50plussers staat centraal tijdens 'Het grote 50plus debat ' in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Organisator van dit debat is Netwerkcafé Amsterdam.

MKB-Nederland en MKB-Amsterdam steunen dit debat en zullen een bijdrage geven aan het programma.

blog_image:article_winwin_148786666558af0b2940701.jpg:end_blog_image

NetwerkcaféAmsterdam is een initiatief vóór en dóór 50plus werkzoekenden. Werkzoekenden helpen en inspireren elkaar bij hun zoektocht naar werk. Het belooft een boeiend event te worden wat je niet mag missen.

Dit is wat de organisatie erover zegt...

Op donderdagmiddag 2 maart aanstaande, twee weken voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert Netwerkcafé Amsterdam een speciale themamiddag over werk en inkomen van vijftigplussers. Motto:

MKB Nederland maakt werk van 50-plussers!

De economie zit in een stijgende lijn, de werkgelegenheid neemt toe en de werkloosheid neemt af. Maar de cijfers laten zien dat 50-plussers er nog steeds bekaaid van afkomen. Veel werkgevers houden hun deuren voor hen gesloten. Onbekendheid, onwetendheid en vooroordelen zijn hiervan de oorzaak.

Met de actie Voet tussen de deur heeft Netwerkcafé Amsterdam in november 2016 zichtbaar gemaakt dat 50-plusser wel degelijk veel te bieden hebben.

Het resultaat? MKB Nederland maakt werk van 50-plussers! Hoe en waarom, daarover gaan we op donderdagmiddag 2 maart in gesprek met Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland en met Michal van Dantzig, arbeidsmarktexpert en bestuurslid van MKB Amsterdam.

En wat gaat straks de politiek doen?

Tijdens het Grote Vijftigplus Debat voelt gespreksleider Lennart Booij kandidaten van 8 partijen voor de nieuwe Tweede Kamer aan de hand van onderscheidende stellingen stevig aan de tand. Een deskundig panel zorgt voor duiding en reflectie.

Doe mee met het debat en vorm je mening voor de aanstaande verkiezingen! Lees meer op de website van Netwerkcafe Amsterdam en meld je aan voor 'Het Grote Vijftigplus Debat'.

Reacties

Door: Michal 2-3-2017 20:47
Onderwerp:
Carien, nee live op internet was het niet. Er zal zeker verslag over worden gedaan. Houd de website https://netwerkcafeamsterdam.nl/ in de gaten voor informatie over het debat en de vervolgacties.
Door: Michal van Dantzig 2-3-2017 20:42
Onderwerp:
Het was een bijzonder succesvolle bijeenkomst. Een respectvol met pit politiek debat over de arbeidsmarkt voor 50plus en algemeen. Een aanbevelingsbrief van MKB Nederland voorzitter Michael van Straalen werd overhandigd. Hiermee roept hij de achterban op, de werkgevers, om 50plussers mee te nemen in de sollicitatieprocedure. Dus echte kansen bieden aan een groep op de arbeidsmarkt die veel te bieden heeft. Binnenkort een uitgebreider verslag op de website van MKB-Amsterdam.
Door: carien haffmans 2-3-2017 14:45
Onderwerp:
Is dit debat ergens live te zien op het internet? Wat is de link?