Diversiteit en inclusie - Collega's kom voor elkaar op!

Door: Michal van Dantzig 5-10-2021

Categorieën
:
Diversiteit werkt,

Deze campagne van de Gemeente Amsterdam spreekt enorm aan omdat ieder van ons zich erin kan herkennen. Of je het nu zelf hebt meegemaakt of van nabij hebt gezien dat een collega werd buitengesloten of gepest. Vandaar dat we deze campagne delen en iedereen oproepen om voor elkaar op te komen.

blog_image:article_winwin_1633433641615c38294538c.jpg:end_blog_image

 

Pesten op de werkvloer. Je bent geneigd om te denken dat dit niet voorkomt in jouw bedrijf. Maar is dat wel zo?

Zo’n een op de zeven werkende Amsterdammers ervaart discriminatie op het werk. Zo blijkt uit recent onderzoek van de gemeente (OIS). Kwetsende grappen en opmerkingen worden het vaakst genoemd. Vooral huidskleur of herkomst, leeftijd en geslacht zijn gronden waarop mensen op de werkvloer gediscrimineerd worden.

Wat doet het met medewerkers als zij zich niet veilig, niet geaccepteerd voelen omdat er kwetsende opmerkingen, soms verhuld in een grap, worden gemaakt? Niet alleen de medewerker die gepest of buitengesloten wordt heeft er last van. Ook de directe collega's. Een verziekte werksfeer kost een bedrijf heel veel en levert niets op.

Dus, alle reden om mee te doen met de campagne van de Gemeente Amsterdam.

Maak je medewerkers bewust zodat ze voor elkaar opkomen als een collega wordt buitengesloten of wordt gepest.  

Ga naar de toolkit en hang de posters in je bedrijf. Deel het in je uitingen naar je personeel. Op sociale media mag natuurlijk ook. Het aansprekende beeldmateriaal kan je voorzien van je bedrijfslogo.

blog_image:article_winwin_1633433664615c3840e5eb2.jpg:end_blog_image

blog_image:article_winwin_1633534873615dc399adc4c.jpg:end_blog_image