Duurzame inzetbaarheid vergroot de kans op werk, nu en in de toekomst

Door: Michal van Dantzig 16-5-2015

Categorieën
:
Archief,

De gehele loopbaan doorbrengen bij één en dezelfde werkgever behoort tot het verleden. Om de paar jaar van werkgever veranderen draagt bij aan de kennisontwikkeling van de werknemer, aan het werkplezier, aan een flexibeler werkhouding en aan arbeidsvitaliteit. Werknemers die dit gedurende hun loopbaan doen werken daarmee aan hun duurzame inzetbaarheid, ook wel arbeidsmarktwaarde genoemd.

Een goede arbeidsmarktwaarde, wat inhoudt dat u als werknemer aantrekkelijk bent voor werkgevers, biedt u betere kansen op een nieuwe baan als uw baan ophoudt. Daarom is het van belang om gedurende de hele loopbaan te blijven werken aan een goede arbeidsmarktwaarde. Dit doet u door regelmatig bij te scholen maar ook veranderen van werkomgeving en functie is belangrijk om u te ontwikkelen en uw arbeidsvitaliteit, arbeidsmarktwaarde en werkplezier te behouden.
De persoonlijke eigenschap 'het vermogen om u snel aan te passen aan veranderde omstandigheden' is een eigenschap die steeds belangrijker wordt en meer kansen creëert op de arbeidsmarkt van de toekomst. 
 
Dit is tip 1 van onze loopbaan en sollicitatietips. Lees tip 2 t/m tip 15... Loopbaan en sollicitatietips.

Tip 15. Blijf lachen... en dit is om u daarbij te helpen.

blog_image:winwin_14317638545556fb8ed5b05.png:end_blog_image