Presentatie voor 50+ werkzoekenden bij UWV Flevoland

Door: Michal van Dantzig 27-2-2018

Categorieën
:
Archief,

WinWinWerkt heeft dinsdag 14 oktober 2014 een presentatie gehouden tijdens het kick-off event voor '50+ werkzoekenden netwerkgroepen' bij het UWV in Almere. Hieronder en in de Prezi presentatie kunt u lezen wat wij de ca 50 aanwezigen vertelden.

Er was veel waardering voor deze presentatie. Wij geven het ook graag bij andere bijeenkomsten voor werkzoekenden (vanaf minimaal 30 personen). In ca. 20 minuten maken wij de aanwezigen bewust van belangrijke ingrediënten om succesvol weer de arbeidsmarkt op te gaan. Neem contact op met WinWinWerkt als je interesse hebt in deze persoonlijke presentatie tijdens je bijeenkomst... contact.

Dit is de prezi presentatie.

De inhoud van de presentatie

  1. Visie arbeidsmarkt
  2. Duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarktwaarde
  3. Cirkel van Betrokkenheid en Cirkel van Invloed
  4. Loopbaan en sollicitatietips


1. Visie arbeidsmarkt oktober 2014

Kentering is merkbaar... het gaat de goede kant op.


2. Duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarktwaarde


Duurzame inzetbaarheid is gedeelde verantwoordelijkheid werkgever en werknemer.


Hoe aantrekkelijk ben je voor werkgevers als je op zoek gaat naar nieuw werk?


3. Cirkel van betrokkenheid en cirkel van invloed

Omdat WinWinWerkt werkzoekenden iets mee wil geven waar ze 'echt' iets aan hebben en wat niet overal wordt gepredikt kwamen wij op het onderwerp 'De cirkel van betrokkenheid en de cirkel van invloed' door Stephen Covey.

Dit is waar het kort gezegd op neerkomt:

Factoren binnen de 'Cirkel van betrokkenheid' zijn feiten (arbeidsmarkt) waarmee je als werkzoekende te maken hebt zonder dat je deze kan veranderen. Je kan er daarom maar beter geen energie eraan spenderen en deze energie bewaren voor de factoren binnen de 'Cirkel van invloed'.

Cirkel van betrokkenheid = ARBEIDSMARKT


Factoren binnen de 'Cirkel van invloed' zijn factoren waaraan je zelf als werkzoekende wel iets kan doen en die invloed uitoefenen op de factoren binnen de 'Cirkel van betrokkenheid'.

Cirkel van invloed = IK

4. Loopbaan en sollicitatietips

Als afsluiting van de presentatie gaven wij de werkzoekenden onze loopbaantips en sollicitatietips mee. Deze tips behoren tot de Cirkel van invloed. Loopbaantips en sollicitatietips.