Van jobhopper naar loopbaan- en ondernemerscoach

Door: Michal van Dantzig 20-7-2015

Categorieën
:
Archief,

Regina van Amson reageerde op het verhaal van Jules Frenay. Wij vonden het een verhaal op zichzelf en plaatsen het daarom als blog. Bedankt Regina voor het delen van jouw krachtige persoonlijke verhaal. Redactie WinWinWerkt.

Het persoonlijke verhaal van Regina 'Van jobhopper naar loopbaan- en ondernemerscoach'.

Ook ik ben vanuit een WW uitkering gestart. Al is mijn werkzame leven iets anders gelopen, dan dat van Jules.

Jaren geleden noemde men mij een “jobhopper”, omdat ik als alleenstaande, werkende moeder niet wilde afwachten. Een vast dienstverband was voor mij niet weggelegd. Bang als de werkgever was iemand met een kwetsbare positie in dienst te nemen. Voor hen was ik als alleenstaande ouder een risico. Dus werkte ik voor uitzendbureaus. Natuurlijk viel het niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden: Ook heb ik ervaren wat burn-out met je doet!

Juist door het “jobhoppen” kreeg ik de kans werkervaring op te doen, wist ik gaandeweg wat ik leuk vond en wat niet en werkte ik zo aan mijn carrière. Ik kon terugkijken op een periode van groei en bewustwording om op 53-jarige leeftijd als zelfstandige te starten vanuit een WW-uitkering.

Sinds 17 juli 2006 help ik als loopbaancoach anderen te gaan voor hun authenticiteit. Ik word er echt blij van als mensen durven het heft in eigen handen te nemen en te gaan voor hun drive want iedereen heeft talenten en passie.
De eerste jaren van waren booming totdat ik als gevolg van het plotselinge overlijden van mijn moeder geveld werd door een stevige burnout. Ik vond het ondernemen niet meer leuk. Ik besloot de balans op te maken en keuzes te maken.

Twee dagen geleden bestond Difference4you exact negen jaar. Ik ben nog steeds bezig met mijn passie: mensen in beweging brengen en te helpen om in hun kracht te staan. Daarnaast heb ik van de nood een deugd gemaakt. Ik ben bevoegd om stress- en burnout te diagnosticeren, te adviseren en te begeleiden. Mijn eigen ervaring zet ik nu in om anderen te helpen, ook ondernemers.

Mijn motto is “Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf”

Reacties

Door: Annelies Stam 1-10-2015 16:42
Onderwerp:

Zo zie je maar, een loopbaan is niet een keertje kiezen en dan loopt het wel, het is soms een baan met hindernissen. 

Maar de moeite waard om die hindernissen te nemen, uiteindelijk heb je er nu prachtig zinvol werk door, wat je veel voldoening geeft!

Door: Ozlem Vatan 24-8-2015 19:03
Onderwerp:

Dankzij jou ervaringen door jophoppen heb ik je nu mogen leren kennen. Doordat jij zo veel positieve energie uitstraalt krijg ik de motivatie om mijn talenten een nieuw leven te geven. Ik leer veel van je en weet dat ik met jou goed heb getroffen! Sterke dame met een grote dosis doorzettigsvermogen...

“Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf!”