Platform 'Amsterdam Divers & Inclusief'

Door: Michal van Dantzig 10-8-2020

Categorieën
:
Diversiteit werkt,

Amsterdam Divers & Inclusief ADI  is een stedelijk initiatief van Diversiteit in Bedrijf en de gemeente Amsterdam. Na verschillende ronde tafel sessies met werkgevers is het platform, op basis van de uitkomsten, gerealiseerd. 

Het initiatief is een platform vóór bedrijven in de regio Amsterdam en wil een beweging in gang zetten waarin ondernemingen elkaar versterken en de norm stellen voor goed en inclusief werkgeverschap. Het platform helpt werkgevers om hun bedrijfscultuur om te vormen naar 'inclusieve bedrijfscultuur'. Zodat een werkomgeving wordt gerealiseerd waar iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd of anderszins zich veilig en welkom voelt.

Michal van Dantzig, oprichter van WinWinWerkt, is bestuurslid van MKB-Amsterdam. In die hoedanigheid is zij betrokken bij het platform. MKB-Amsterdam denkt mee op welke manier MKB bedrijven het beste geholpen kunnen worden.

Michal heeft de overtuiging dat als de werkvloer divers en inclusief is, dat er dan ook geen sprake is van vooroordelen bij de werving en selectie. Als iemand dan wordt afgewezen is het omdat de kwaliteiten onvoldoende zijn aangetoond of de voorkeur gewoon naar een andere kandidaat ging zonder dat vooroordelen daarin een rol hebben gespeeld.

Voor de rubriek Amsterdamse Expert is Michal geinterviewd.  In deze rubriek komen Amsterdamse Diveriteit  & Inclusie experts aan het woord. Hun verhalen zijn een bron van inspiratie. Lees hier het interview met Michal van Dantzig.

blog_image:article_winwin_16006198535f67854d796f8.jpg:end_blog_imageblog_image:article_winwin_16006198875f67856faeb89.jpg:end_blog_image