100.000 banenafspraak... Transparantie en samenwerken is de oplossing

Door: Michal van Dantzig 31-10-2015

Categorieën
:
Archief,

Aart van der Gaag is de aanjager vanuit MKB Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland om in het bedrijfsleven 100.000 nieuwe banen te realiseren voor arbeidsbeperkten. In dit blogartikel 'De tijd dringt' deelt hij zijn mening over de voortgang.

Zijn vaststelling 'de werkgevers zijn zeer bereid maar het loopt vast omdat de overheid zijn zaken niet goed voor elkaar heeft. Er is onvoldoende kwantiteit en kwaliteit, nog haperende communicatie tussen gemeenten en UWV, wederzijds onbegrip en veel ondoorgrondelijke regels.'

Werkzoekenden in de etalage

Meer kandidaten in de etalage is één van de vaststellingen door Aart van der Gaag. Bij WinWin-WerkWeb delen wij die visie en vandaar uit is de Talenten Etalage ontwikkeld.

De Talenten Etalage van WinWin-WerkWeb is een jobhuntinginstrument waarmee de begeleiders van werkzoekenden werkgevers op eenvoudige wijze kunnen interesseren voor deze werkzoekenden.

Transparantie en samenwerking is de oplossing

Behalve transparantie 'wie zijn die werkzoekenden en wat zijn hun talenten' zien wij ook samenwerking als essentieel. Door samenwerking bundel je krachten en onstaan meer mogelijkheden, met betere resultaten als gevolg. En dit is in essentie wat WinWin-WerkWeb biedt.

Na een succesvolle pilot in samenwerking met reintegratiebedrijven staat WinWin-WerkWeb klaar om gemeenten en sociale werkbedrijven te ondersteunen bij hun jobhuntingactiviteiten. WinWin-WerkWeb REINTEGRATIE is niet uitsluitend voor kandidaten met een arbeidsbeperking. De gemeenschappelijke factor is dat de kandidaten moeite hebben aan het werk te komen en dat zij ondersteund worden door een sollicitatiecoach (instantie) bij het zoeken naar werk. 

Onze belofte...

Met minder inspanningen en lagere reintegratiekosten meer werkzoekenden 'met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking' duurzaam naar betaald werk helpen!

Welke gemeente gaat de uitdaging aan?

Dit bericht is gericht aan wethouders en beleidsambtenaren die op zoek zijn naar succesvolle (innovatieve) manieren om uitkeringsgerechtigden naar betaald werk te helpen. Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij laten graag zien hoe eenvoudig het kan zijn werkgevers te interesseren voor deze werkzoekenden. 

 

Interesse? Neem ontact op met Michal van Dantzig 020-3416842 of email.

PS. Neem alvast een kijkje in de Talenten Etalage WinWin-WerkWeb REINTEGRATIE. Meer informatie... www.winwin-werkweb.nl.