Oproep van een werkzoekende met Fibromyalgie 'teken de petitie'

Door: Michal van Dantzig 7-3-2016

Categorieƫn
:
Archief,

WinWinWerkt ontving een email met het verzoek om onderstaand bericht te delen in ons netwerk. Dat doen wij graag om deze mensen met een arbeidsbeperking te helpen om betere kansen te krijgen op de arbeidsmarkt.

Ben je het eens met de inhoud en wil je deze werkzoekenden een steuntje in de rug geven? Teken dan de petitie... Teken de petitie 'Erken Fibrolmyalgie'.

Oproep van een werkzoekende met Fibromyalgie 'teken de petitie'

Fibromyalgie betekent ook voor mij naast pijn, irritatie, onmacht en onvermogen vooral onbegrip en ongelijkheid. Zo kun je je baan behouden als die kan worden aangepast en kan je binnen je bedrijf blijven als er andere geschikte werkplekken zijn. Als dat niet het geval is en je wil toch blijven werken ben je afhankelijk van de ondersteuning van het UWV.

Om bij werkgevers te komen die weten om te gaan met mensen die niet altijd 100% kunnen leveren heb je erkenning van je beperkingen nodig om voor deze werkgevers aantrekkelijk te zijn. Het probleem is dat de ene UWV keuringsarts daar wel netjes mee omgaat en de andere gewoon niet. Waardoor je meestal zelf de weg naar passend werk zal moeten gaan vinden. Er is hier in Nederland geen gelijke behandeling.

Volgens de omschrijving in de Duitse Wikipedia komt dit door dat wij in een land met uitgeklede sociale voorzieningen leven. In Belgiƫ en veel andere landen worden mensen met fibromyalgie gelijkgesteld met andere arbeids beperkten zodat zij van de zelfde regelingen en voorzieningen gebruik kunnen maken. Met als gevolg dat ze mee kunnen draaien in de maatschappij.

In Nederland zul je alleen een steuntje in de rug krijgen als je een uitkering van de gemeente krijgt via de Participatiewet. De wet waardoor eigenlijk iedereen zou moeten kunnen participeren naar betaald werk maar inmiddels is afgezwakt naar een maatregel die alleen in de banenafspraak en vrijwilligerswerk voorziet.

Er word al een poosje geprobeerd om voldoende handtekeningen in te zamelen voor de petitie Erken-Fibromyalgie opgestart door Natalie Kramer. Dit gaat voor mij en vele andere die met Fibromyalgie te kampen hebben echter tergend langzaam en daarom iedereen die dit zou willen steunen oproepen om deze petitie te tekenen. U kunt ook meteen uw partner, vriend, vriendin, collega of buren mee laten tekenen. Uw hulp is erg welkom.

http://erkenfibromyalgie.petities.nl

Onze dank is groot.

Delen in uw netwerk wordt op prijs gesteld.

blog_image:winwin_145734514056dd5274e4f4b.jpg:end_blog_image

Reacties

Door: Natalie Kramer 10-6-2016 21:17
Onderwerp:
U kunt het beste tekenen via www.erken-fibromyalgie.nl.