Nieuwsuur 'Ouderen blijken onmisbaar bij de vele vacatures'

Door: Michal van Dantzig 3-3-2018

Categorieën
:
Archief,

Van hoge werkloosheidscijfers (recente verleden) naar een krappe arbeidsmarkt (heden). Niets is zo veranderlijk als de arbeidsmarkt. In Nederland is een tekort aan goede arbeidskrachten om de vele vacatures mee in te vullen. Dit biedt kansen voor andere groepen op de arbeidsmarkt, o.a. gepensioneerden.

Artikel Nieuwsuur 'Ouderen blijken onmisbaar bij de vele vacatures'

Hoogleraar ouderen en arbeidsmarkt, Kène Henkens, verbonden aan demografisch instituut NIDI, heeft onderzoek gedaan naar de inzet van gepensioneerden op de arbeidsmarkt. Ze zijn een zegen voor de arbeidsmarkt, als die plots overvallen wordt door grote tekorten aan arbeidskrachten: de gepensioneerde ouderen. Ze zijn ervaren, werken in deeltijd en zijn zeer gemotiveerd. 75% van de werkgevers die ervaring hebben met gepensioneerde uitzendkrachten zijn positief. Dit blijkt uit een artikel van Nieuwsuur... Ouderen blijken onmisbaar bij de vele vacatures.

Bij WinWinWerkt kunnen we dit alleen maar beamen. Wij weten dat het inzetten van gepensioneerde uitzendkrachten bedrijven veel voordelen biedt. Gepensioneerde uitzendkrachten zijn ideaal voor de flexibele schil. Hier kan je meer lezen... * Uitzendbureau 65+ gepensioneerden.

blog_image:article_winwin_15201564185a9bbf027d0be.jpg:end_blog_image