Werkevent Werk maken van Talent 'Leerwerkstraat Jongerenloket Zaanstreek'

Door: Michal van Dantzig 28-9-2015

Categorieën
:
Archief,

Tijdens het werkevent 'Werk maken van Talent'  door de Amsterdam Economic Board volgde Michal van Dantzig de workshopsessie door het Jongerenloket Zaanstreek.

Claudia Heller en Marinke Bos, jobhunters van het Jongerenloket gemeente Zaanstad vertelden hoe zij jongeren naar werk of onderwijs begeleiden door gebruik te maken van de Leerwerkstraat. 

De Leerwerkstraat is een begeleidingstraject waarbij een persoonlijke benadering, maatwerk en het realiseren van duurzame matches het uitgangspunt is. Niet de vacature (is aan te passen in overleg met de werkgever) maar de talenten van de jongere staan centraal om deze duurzame match te realiseren. Goede begeleiding en het goed kennen van de jongere en de behoefte van de werkgever is essentieel.

Tijdens de workshop werd een vrijwilliger gevraagd om naar voren te komen. Michal bood zich aan en werd aan een '1e indruk' beoordeling onderworpen door de overige deelnemers. Waar zij woonde, hoe haar huis eruit zag, waar zij naartoe gaat op vakantie, welke politieke partij zij stemt, haar beroep et cetera. De intentie was om te doen ervaren hoe wij mensen geneigd zijn om ons heel snel een 1e  indruk te vormen over iemand en dat als waarheid aan te nemen. De uitkomst was dat deze indruk niet volledig is en er ook heel erg naast kan zitten.

2 leeraspecten kwamen naar voren uit deze oefening:


Uitnodiging aan de Gemeenten in de Zaanstreek 

Bij WinWinWerkt / WinWin-WerkWeb weten wij dat deze persoonlijke begeleiding 'die uitgaat van talenten van de werkzoekende jongere' de manier is om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar werk te begeleiden. De werkwijze van het Jongerenloket Zaanstreek sluit heel goed aan bij de werkwijze en de mogelijkheden van WinWin-WerkWeb. Meer weten?... Jobhunters dienstverlening. Neem contact met ons op en wij komen het graag demonstreren. En als er belangstelling is dan bieden wij aan om het voor een aantal kandidaten gratis te proberen en de mogelijkheden te ervaren.

Rap samenvatting van het werkevent door Atta de Tolk

Het congres 'Werk maken van talent'was naar onze mening veelzijdig en uitstekend georganiseerd. Tijdens het werkevent maakte Atta De Tolk deze pakkende RAP samenvatting die de kern raakt van hetgeen gezegd werd door de verschillende sprekers.