U bent hier: Home > Contact | Over WinWinWerkt > WinWinWerkt in de media > Verhalen Ondernemersplein

Verhalen.Ondernemersplein interview WinWinWerkt

Het ondernemersplein is de advies organisatie voor ondernemers. Het komt voort uit het samengaan van de Kamer van Koophandel en Syntens.

Op de website www.verhalen.ondernemersplein zijn uiteenlopende verhalen van ondernemers te lezen. WinWinWerkt werd geinterviewd in juni 2013.  Hieronder lees je het verhaal van WinWinWerkt.

Met mijn flexibiliteit kom ik de crisis door

Hoe bedenkt Michal van Dantzig het? Starten met een bureau voor arbeidsbemiddeling in zware economische tijden. En dan heeft WinWinWerkt ook nog eens de oudere werknemer in het vizier. "Maar dit is wat ik wil en waar ik verstand van heb."

Werkgevers helpen aan goed gemotiveerde, ervaren arbeidskrachten op mbo-plusniveau. Dat is het uitgangspunt van Michal van Dantzig. "Ik leg me toe op 40-plussers die een baan zoeken en op gepensioneerden die in deeltijd willen blijven werken. Daarnaast bemiddel ik zzp'ers naar nieuwe opdrachten."

Voordeur

Van Dantzig verloor haar baan in de uitzendbranche en begon direct met de voorbereidingen voor WinWinWerkt. Precies op het moment dat de tweede crisis de arbeidsmarkt hard trof. Geen gemakkelijke tijd dus. "Ik probeer de crisis door te komen door me heel flexibel op te stellen. Als er vacatures zijn, is oud én jong nu welkom. Ik kijk naar de mensen met de beste kwalificaties bij de betreffende vacature. En nee, dat betekent beslist niet dat ik mijn focus op de oudere werknemer heb losgelaten. Mijn geloof in de combinatie van ervaring, motivatie en levenswijsheid blijft onverminderd groot. De leeftijdsgroep staat alleen niet meer zo prominent op mijn voordeur."

Ziekteverzuim

Daarnaast werkt Van Dantzig hard aan uitbreiding van haar diensten. "Voor werkgevers - mijn betalende opdrachtgevers - heb ik nu ook een adverteerservice waarmee ik hun vacatures breed op internet kan verspreiden. Verder begeleid ik ondernemers in het terugdringen van het ziekteverzuim. En advisering bij arbeidsbemiddeling hoort er natuurlijk ook bij. Ik denk mee over het profiel van de mensen die ze zoeken: wat voor iemand past het beste in het team?"

Mentaliteitsverandering

Aan de andere kant versterkt Van Dantzig de kwaliteit van de 800 werkzoekenden die ze momenteel in portefeuille heeft. "Ik houd spreekuren en organiseer meet-ups rond thema's als pitchen of effectief netwerken. Een mentaliteitsverandering is belangrijk. Juist ouderen moeten beseffen dat de vanzelfsprekendheid van een fulltime baan verdwenen is. We gaan naar een tijd waarin je je inkomen op verschillende manieren en in deeltijd moet samenstellen."

Gepensioneerden

De groep gepensioneerden loopt het beste bij WinWinWerkt. Michal van Dantzig: "Ze zijn vaak hoger opgeleid, maar niet meer uit op verantwoordelijke functies. Daardoor brengen ze voor relatief eenvoudiger werk al heel veel kwaliteit mee. Ze zijn ook flexibel, een paar uur per week of per maand op oproepbasis is geen probleem. Daarmee zijn gepensioneerden aantrekkelijk voor werkgevers. Werkzoekenden tussen de 40 en de 65 hebben het moeilijker. Werkgevers hebben soms wat schroom om ervaren mensen binnen te halen. Die zouden het nogal eens beter weten. Of ze zouden duur zijn. Onzin! Veel bedrijven in het mkb zijn niet aan cao's gebonden en de tijd dat mensen het onderste uit de kan willen, is echt wel voorbij."

Sociale media

De sociale media spelen een belangrijke rol bij het binnenhalen van opdrachten. "Daar zet ik vol op in. Ik publiceer vacatures, de profielen van werkzoekenden en laat hen niet aan hun lot over. Verder brengt mijn persoonlijke netwerk - onder meer via het lidmaatschap van Business Network International (BNI) - het nodige werk binnen."
Interessant voor anderen? Delen is welkom.
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Vacatures zoeken
Vacature Alerts maken
Maak een Vacature Alert aan en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!