U bent hier: Home > Werkgevers > Recruitment-marketing

Recruitment-marketing is dé succesfactor in een krappe arbeidsmarkt

Recruitment-marketing is dé succesfactor in het werving en selectieproces

De arbeidsmarkt is krap. Als je op zoek bent naar personeel zal je merken dat het lastig is om talentvolle medewerkers binnen te halen. De vacature van jouw bedrijf concurreert met de vacatures van andere bedrijven. Gewilde kandidaten hebben veel keuze.

De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren zal toenemen vanwege vergrijzing en ontgroening. Het aantrekken van de juiste medewerkers, en het vasthouden van medewerkers, wordt een uitdaging voor alle werkgevers. Daar kan je somber van worden, maar dat is niet aan te raden. Dus wat doe je dan? Juist, je gaat ervoor zorgen dat het jouw organisatie wel lukt om die nieuwe medewerkers binnen te halen! Met recruitment-marketing gaat dat zeker lukken.

Vacatures invullen met ideale kandidaten!

Een succesvolle match, het eindresultaat van een werving en selectieproces, begint met helder inzicht bij de start. Dit begint met goed inzicht in de eigen organisatie. Wat is onze bedrijfsmissie, wat zijn onze kernwaarden en wat kenmerkt onze bedrijfscultuur? Het is belangrijk om dit goed in beeld te hebben voor dat je met recruitment start.

Deze aspecten zijn belangrijk.

  • Wat zijn de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de medewerker in deze functie?
  • Wat is het profiel van de ideale medewerker? Denk aan o.a. opleiding en werkervaring, eigenschappen, competenties, ambitie, talenten en drijfveren. Wie past goed bij ons bedrijf en in het team?
  • Welke competenties missen wij in het huidige team? Wat zou een waardevolle aanvulling zijn?
  • Wat hebben wij deze medewerker te bieden zodat hij of zij kiest om bij ons te komen werken? Denk hierbij aan zaken die voor jouw ideale medewerker belangrijk kunnen zijn. Leef je in.


Als je dit goed hebt uitgewerkt, dan ben je klaar voor de volgende fase, de wervingscampagne. Dit zijn belangrijke aspecten voor een succesvolle wervingscampagne.

  • Wie is jouw doelgroep 'ideale kandidaten'?
  • Welke media ga je inzetten om jouw doelgroep te bereiken en met welke boodschap (vacaturetekst)?
  • Is de vacature tekst duidelijk en aansprekend voor jouw doelgroep? Klopt het met de werkelijkheid? Motiveert de vacature tekst om te solliciteren?


Een wervingscampagne is succesvol als er voldoende aanbod is van kwalitatieve sollicitanten. Een goede vacaturetekst, die de aandacht trekt en jouw potentiele doelgroep doet solliciteren, is hierbij belangrijk. In het gratis e-book Succesvol werven met recruitment-marketing lees je hoe je een voor jouw doelgroep aansprekende vacaturetekst schrijft. E-book Succesvol werven met recruitment-marketing WinWinWerkt.pdf

Wil je een goed aanbod van kwalitatieve sollicitanten én tijd én geld besparen?

Als je geen genoegen neemt met 'zomaar' een medewerker, maar je wilt de 'ideale medewerker' binnenhalen, dan helpen wij jouw bedrijf graag met onze recruitment-marketing dienstverlening. Wij starten onze recruitment-marketing dienstverlening Vacature Service Goud met een interactief adviesgesprek over Boeien Behouden Binnenhalen van talentvolle medewerkers. Lees meer... Boeien Behouden Binnenhalen.

Vacature Service Zilver

Geef je vacature een BOOST campagne zodat in korte tijd zowel actieve werkzoekenden (via jobboards) als latent werkzoekenden (via sociale media) worden bereikt. Lees meer... Vacature Service Zilver.

Vacature Service Goud

Laat je volledig ontzorgen bij de werving. Met onze ondersteuning ga je jouw ideale medewerker voor de functie binnenhalen. Lees meer... Vacature Service Goud.

Dit zeggen opdrachtgevers over onze dienstverlening

Lees hier wat opdrachtgevers zeggen over de dienstverlening door WinWinWerkt. Bekijk ook de reviews op Google. Testimonials opdrachtgevers.

Ondersteuning nodig? We helpen je graag met onze recruitment-marketing dienstverlening.  Neem contact op

Interessant voor anderen? Delen is welkom.
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Talenten Etalage
Vacatures zoeken
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!