U bent hier: Home >

Zo werkt het niet, de WAB raakt ons allemaal

Over de Wet Arbeidsmarkt in Balans WAB  is het laatste woord nog niet gezegd. De nu al te voorspellen negatieve impact van de wet raakt iedereen; werkgevers, werknemers en de samenleving.

Deze wet gaat niet oplossen dat werkgevers nu al hun medewerkers een vaste arbeidsovereenkomst gaan aanbieden. Dat is namelijk wat de overheid met de WAB beoogt. Wat de WAB wel gaat doen is schijn-ZZP enorm stimuleren. Want dat dossier laat de overheid liggen.

Arbeidskosten stijgen aanzienlijk voor flexibele arbeidskrachten

Quote "De eerste indicaties van kostprijseffecten die rondgaan binnen de flexbranche geven aan dat kostenstijgingen tussen de 6 en 12% te verwachten zijn. Voor payrolling mogelijk zelfs tot 23%". (Bron HR Community).

Voor alle duidelijkheid, bij flexkrachten gaat het niet alleen over uitzendkrachten en payrollkrachten. De kostenstijging WW gaat ook gelden voor werknemers in loondienst bij het bedrijf met tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Het is niet alleen de WW premie die sterk stijgt, ook de transitievergoeding vanaf dag 1 zal zwaar wegen.

Net als de voorgaande Arbeidsmarkt wetten, zal ook deze wet slecht uitpakken voor degenen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt. Maar niet alleen voor hen!

Manifest 'Zo Werkt het niet'

Namens 185.000 ondernemers overhandigden verschillende ondernemers, branches en de voorzitters van MKB-Nederland en VNO-NCW 12 maart 2019 een manifest aan de vaste Kamercommissie van SZW van de Eerste Kamer. Lees meer op de website van MKB-Nederland.

Het manifest is onderdeel van de campagne Zo werkt het niet!. Lees de verhalen vanuit verschillende perspectieven over de negatieve impact die de WAB zal hebben.

blog_image:article_winwin_15526639415c8bc58560ce1.png:end_blog_image

Michal van DantzigDatum publicatie: 15-3-2019 16:13
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!