U bent hier: Home >

WinWin-WerkWeb: Wij zetten talenten in de etalage

WinWin-WerkWeb is partner van de Normaalste Zaak. De Normaalste Zaak is een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

De Normaalste Zaak schreef dit artikel over WinWin-WerkWeb... WinWin-WerkWeb Wij zetten Talenten in de etalage.

In 2011 zette Michal van Dantzig het arbeidsbemiddelingsbureau WinWinWerkt op. In eerste instantie wilde ze via haar platform 40- en 65-plussers aan een baan helpen, maar tegenwoordig richt ze zich met WinWin-WerkWeb ook op de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt.

“Ik ben nu eenmaal een maatschappelijk betrokken mens,” zegt Van Dantzig. En in een eigen bemiddelingsbureau zag ze de ideale gelegenheid die maatschappelijke betrokkenheid te combineren met haar passie voor PR en communicatie. “De meeste mensen – zeker diegenen die lang aan de zijlijn hebben gestaan – zijn slecht in staat om zich te presenteren. En vergis je niet, solliciteren is echt een kunst.”

Dat bleek ook wel toen Van Dantzig op zoek ging naar versterking voor haar bedrijf. Ze plaatste een vacature voor een werkervaringsplek. Er was geen sollicitatiebrief die zoveel indruk maakte als die van een mevrouw die al langer werkloos was geweest. “Uit die brief sprak zo’n ongelofelijke motivatie dat deze kandidaat er met kop en schouders bovenuit stak. Vervolgens klikte het ook persoonlijk – dat is uiteindelijk het beslissende natuurlijk.”

Talenten Etalage

Om werkzoekenden betere kansen te bieden op het vinden van een baan ontwikkelde WinWinWerkt de Talenten Etalage. Dit bleek een geschikt middel voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking en zo ontstond WinWin-WerkWeb. “Via dit platform op de website, waar werkgevers gratis toekomstige medewerkers vinden, kunnen werkzoekenden en hun jobcoach samen een talentenprofiel aanmaken en zich zo op de gewenste wijze presenteren.”

Volgens Van Dantzig is het ideale talentenprofiel positief, maar eerlijk. De talentenprofielen zijn anoniem, alleen de contactgegevens van de jobcoach zijn te zien. “Zo komt de focus echt alleen op de kwaliteiten van de kandidaat te liggen. En mensen die hun talenten kunnen benutten zijn gemotiveerde medewerkers en gelukkige mensen. Daarnaast maakt het profiel ook inzichtelijk welke faciliteiten – jobcoaching, subsidies of no-riskpolis, de kandidaten meebrengen. Het is van belang dat de kandidaat trots is op zijn profiel en dit graag deelt met zijn netwerk. Maar ook is het belangrijk dat de geïnteresseerde werkgever zich een goede en waarheidsgetrouwe indruk kan vormen van de kandidaat.”
Werkgevers vinden

Participatiewet, banenafspraak... Inspiratie Seminar voor wergevers

Het verzamelen van profielen van werkzoekenden is één ding, het verzamelen van geschikte vacatures iets heel anders. Om werkgevers te interesseren, is Van Dantzig medeorganisator van een seminar in Amstelveen op 3 september 2015. “We willen werkgevers enthousiasmeren om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Dat gaan we op die bijeenkomst doen door verschillende partijen die hier ervaring mee hebben, zoals Emma at Work, Onbeperkt aan de Slag en ook WinWin-WerkWeb, hun verhaal te laten vertellen.”

Michal van DantzigDatum publicatie: 17-8-2017 15:01
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!