U bent hier: Home >

WWZ... Wist u dat? 5,5 jaar flex via uitzend CAO's ABU en NBBU

Per 1 juli 2015 is de bepaling van de Wet Werk en Zekerheid ingegaan dat na 3 contracten in maximaal 2 jaar, een volgende arbeidsovereenkomst een vast dienstverband wordt.

Effect van deze wettelijke bepaling lijkt te zijn (geen verrassing voor kenners) dat veel werknemers na 2 jaar geen vast dienstverband krijgen en dus hun baan verliezen. Werkgevers zijn huiverig om een vast dienstverband aan te gaan om uiteenlopende redenen.

Dat werknemers daar niet blij mee zijn zal overduidelijk zijn. In veel gevallen is de werkgever dat ook niet. Het gaat dan namelijk niet over het functioneren van de werknemer of dat er geen werk meer is, maar over andere factoren die voor de werkgever relevant zijn. Intermediairs zoals WinWinWerkt bieden uitstekende oplossingen...

Situatie 1... Vanaf de eerste werkdag  kiezen voor uitzenden

Fase 1/2 (NBBU) en Fase A (ABU) betekent dat gedurende 78 gewerkte weken maximale flexibiliteit is. De NBBU kent nu nog 104 weken Fase 1/2 maar dat wijzigt m.i.v. 1 juli 2016.

Dit is het 'echte uitzenden'. Het biedt de werkgever veel flexibiliteit en voordelen zoals...

  • Zeer lange proefperiode en de arbeidsrelatie elk moment kunnen beeindigen. Na verloop van tijd ontstaat een (korte) aanzegtermijn.
  • Geen doorbetaling bij ziekte en geen reintegratieverplichting.
  • Geen doorbetaling bij geen werk.
  • Bij tijdelijk werk de beste oplossing. Ook voor flexmedewerkers is de werkgever verantwoordelijk bij ziekte. Bij uitzendmedewerkers bent u dat niet. Het payrollbedrijf (juridische werkgever) neemt dit van u over.
  • Bij gepensioneerde medewerkers is dit eveneens de beste oplossing. Flexibel, geen ingewikkelde wetgeving etc.


Als u de kandidaat zelf heeft geworven bieden wij u een scherp payrolltarief. Als wij u het werving en selectieproces uit handen nemen, dan hanteren wij onze calculatiefactoren.

Lees meer...  dienstverlening.


Situatie 2... Na twee jaar kiezen voor detacheren

Als de werknemer zijn baan verliest na 2 jaar en zowel de werknemer als de werkgever zouden eigenlijk de arbeidsrelatie willen voortzetten dan is detacheren via een intermediair zoals WinWinWerkt een prima oplossing. 

WinWinWerkt kan via onze payrollpartners aangesloten bij ABU en NBBU gedurende 4 jaar tijdelijke detacheringscontracten aanbieden (maximaal 6 contracten, afhankelijk van het aantal eerdere contracten). Er is sprake van opvolgend werkgeverschap en overname van transitievergoeding verplichting. Hierover maken wij heldere afspraken met u. Wij bieden u een scherp payrolltarief.

Wil u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag.

PS. Bent u werknemer die uw baan gaat verliezen vanwege de WWZ. Vertel uw werkgever over deze oplossing.

Michal van DantzigDatum publicatie: 12-9-2017 11:57
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!