U bent hier: Home >

Curriculum Video versus Curriculum Vitae

Dit is een gastblog van CVster.

Als je solliciteert is er natuurlijk één ding dat je wilt, opvallen tussen al die andere sollicitanten.

Eerder kon je niet veel meer doen dan indruk maken met een goede sollicitatiebrief. Tegenwoordig zijn er echter meer manieren om op te vallen. Het gebruiken van een Curriculum Video is zo’n manier. Zo'n sollicitatievideo kan een goede vervanging zijn van een motivatiebrief en/of je papieren cv.

Maak een verpletterende eerste indruk

Hoe mooi je ook kan schrijven, een sollicitatiebrief blijft een plat stuk papier en inkt. Met behulp van een Curriculum Video voeg je beeld en kleur toe aan je sollicitatie. Op deze manier is het voor een potentiële werkgever meteen een stuk duidelijker wie jij bent. Ben je bang dat het maken van zo’n video veel extra tijd kost? In principe is de inhoud van een sollicitatiebrief hetzelfde als die van een Curriculum Video: in beide vertel je over jezelf en je motivatie. Bedenken wat je wilt vertellen kost in beide gevallen dus ook ongeveer evenveel tijd. Ben je verbaal sterker dan schriftelijk? Dan vergt het maken van een video nog minder voorbereiding.

Pak het professioneel aan

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de eerste indruk bij het solliciteren positief uitpakt. Een bibberend beeld, slecht geluid, of een hoofd dat maar half in beeld is kunnen hun charme hebben. Ze passen alleen niet in een goede Curriculum Video! Wanneer je de video als sollicitatiemiddel kiest, is het daarom van belang het professioneel aan te pakken. Je kunt zelfs overwegen om een professioneel filmer in te schakelen voor dit werk. Heb je daar het budget niet voor? Let er dan in ieder geval op dat je beeld- én geluidmateriaal van goede kwaliteit zijn. Met de mobieltjes van tegenwoordig kom je gelukkig al een heel eind. Zorg er daarbij wel voor dat je mobiel tijdens het filmen stevig staat. Wanneer je je telefoon vasthoudt tijdens het filmen krijg je al snel een wiebelig, onrustig beeld. Dat leidt af van waar het om draait: jouw verhaal en cv!

Past het bij de vacature?

Misschien denk je dat een Curriculum Video alleen past wanneer je werk zoekt in de creatieve sector. Niets is minder waar! Zo’n sollicitatievideo past bij veel meer vacatures. Het laten zien van creativiteit is in de meeste gevallen namelijk niet het hoofddoel. Belangrijker doelen zijn bijvoorbeeld het laten zien van je enthousiasme voor de functie en het positief opvallen tussen andere sollicitanten. Met behulp van zo’n video geef je een persoonlijk tintje aan het solliciteren. Bedenk daarbij dat beeld vaak beter blijft hangen dan tekst. Een video is dus een goede manier om de aandacht van je potentiële werkgever te trekken!

Reactie door WinWinWerkt op dit gastblog van CVster.

Wij vinden een Curriculum Video een heel goede manier om je te onderscheiden. Het is een waardevolle aanvulling die je sollicitatie persoonlijk(er) maakt. We zien het echter niet als vervanging zoals CVster voorstelt. Het CV heeft ook een functie, het geeft overzichtelijke informatie. Ons advies is daarom 'doe beide'. De ontvanger bepaalt wat hij of zij ermee doet. Maar een goede aanvulling op je sollicitatie is een Curriculum Video vast en zeker. 

Over de gastblogger CVSter

blog_image:article_winwin_15343363335b741d4d42981.jpg:end_blog_image

Zelf een perfect CV maken is vanaf nu eenvoudig. Vul de velden in en kies een van de professioneel ontworpen CV templates. Download je CV in PDF en neem een voorsprong op andere sollicitanten door de prachtige ontwerpen. Lees meer CVSter.

 

Michal van DantzigDatum publicatie: 15-8-2018 14:24
Categorieën: Arbeidsmarkt , Sollicitatie en loopbaantips, Werkzoekenden

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!

Meer vacatures...

NL.Jooble.org