U bent hier: Home >

Blijf positief: vind met deze 6 tips een baan tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid, maar ook voor de economie. Heb je door de coronacrisis geen baan meer, of ben je in deze hectische tijd op zoek naar een andere baan? Blijf dan positief, ondanks mogelijke tegenslagen. Dit heeft namelijk een grote invloed op je kansen op de arbeidsmarkt.

Gebruik onderstaande tips van CVster.nl en WinWinWerkt en doe er je voordeel mee!

Tip 1. Blijf doorgaan met solliciteren

Misschien ben je al een tijdje aan het zoeken naar een baan en heb je soms de neiging om het op te geven. Toch is dit een goede tijd om te solliciteren, want je hebt minder concurrentie. Voor veel mensen ligt de prioriteit namelijk niet meer bij het zoeken naar een nieuwe baan. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een vaste baan. Zij willen misschien wel op zoek naar iets anders, maar doen dat nu even niet. Daarnaast blijkt je motivatie en doorzettingsvermogen des te meer uit het feit dat je nu blijft zoeken naar een baan. Zo maak je aan je potentiële werkgever duidelijk dat je een positieve instelling hebt en je wendbaar opstelt.

Tip 2. Beweeg je buiten je comfortzone

Ga ook eens voor een van die banen die door COVID-19 in het leven zijn geroepen. Het invullen van die banen helpt werkgevers uit de brand. Daarnaast doe jij extra ervaring op en laat je je flexibiliteit zien. Werkgevers zijn blij dat de plotseling ontstane vacatures worden ingevuld, waardoor je jouw kansen op een vaste baan vergroot. Bovendien ontstaat er geen gat in je cv, ondanks dat je door corona je baan bent kwijtgeraakt.

Corona heeft grote impact op de arbeidsmarkt. Orienteer je op kansberoepen. Kansberoepen zijn functies waarvan het UWV verwacht dat daar veel vraag naar zal zijn de komende jaren. Met het gratis ontwikkeladvies (zie tip 6) liggen hier echt kansen voor een goede werktoekomst.

Tip 3. Vernieuw je (online) CV

Dit is hét moment om nog eens aandachtig je curriculum vitae na te lezen. Doordat je meer vrije tijd hebt, is dit de ideale gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. Laat eventueel je cv evalueren door een sollicitatiecoach: deze ziet vaak in één oogopslag wat er beter kan.

Ben je verbaal beter dan op papier? Dan kun je voor online sollicitaties ook een video-cv maken. Je curriculum vitae is het eerste waar je potentiële werkgever of recruiter naar kijkt, dus zorg dat dit in orde is.

Tip 4. Verdien bij met thuiswerk

Door bij te verdienen met thuiswerk valt er een minder groot gat in je inkomen. Tijdens de coronacrisis zijn er veel banen voor thuiswerk of online werk bij gekomen. Ook wanneer je weinig tot geen ervaring met thuiswerk hebt. Bij deze banen kun je vaak je eigen tijd indelen, zodat je jacht op een nieuwe baan gewoon door kan gaan. En je zelfvertrouwen krijgt een boost doordat je toch aan het werk blijft. Ook dat merk je tijdens het solliciteren.

Tip 5. Volg online trainingen

Tijdens je zoektocht naar nieuw werk wil je natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Door online trainingen en cursussen te volgen fris je jouw kennis op, of breid je deze uit. Dat is niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar ook voor je toekomst op de arbeidsmarkt. Zo ben je zelfs thuis nog lekker productief en is je kennis weer bijgespijkerd.

blog_image:article_winwin_15969887285f301d381465c.png:end_blog_image

Tip 6. Maak gebruik van het gratis ontwikkeladvies van NL leert door.

Weliswaar is dit de laatste tip, maar zeker niet de minste. Dit is echt een aanrader. M.i.v. 1 augustus  2020 is er een nieuwe subsidieregeling waarmee iedereen die werkt of werk zoekt een gratis ontwikkeladvies kan volgen bij een NOLOC gecertificeerde loopbaancoach. Rose Marie Lucas van Rooskleurig Coaching legt het uit op haar website.

Dit is een gastblog van CVster. Met de templates van CVster is dat een makkie en springt jouw sollicitatie er nog meer uit. Bekijk de templates.

blog_image:article_winwin_15969879515f301a2f9b799.jpg:end_blog_image

 

Michal van DantzigDatum publicatie: 9-8-2020 17:33
Categorieën: Arbeidsmarkt

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!

65plus Werkt

Over 65plus Werkt

Vacature Service MKB

Over Vacature Service MKB