U bent hier: Home >

Maria 51 jaar vindt passend werk nadat zij 3 jaar geleden haar baan verloor

WinWinWerkt ontving van Maria een 'blije email'. Toen wij vroegen of wij dit mochten delen in onze reeks 'positieve verhalen en voorbeelden' stuurde zij ons haar tip en haar ervaring wat de jaren van werkloosheid (baanloosheid noemt zij het) haar heeft gebracht. Je kan het hieronder lezen.

Maria is een van de deelnemers van Work2Move en haalde de eindstreep. In april 2015 gaat de 5e editie van start. Klik hier voor meer informatie en als je wilt deelnemen. Het is voor werkzoekenden in Amsterdam en het is geheel gratis. Het enige wat het je kost is tijd en commitment.

De blije email van Maria aan WinWinWerkt, deel 1

Ik wil je even laten weten dat ik een baan heb! Ik ga morgen beginnen als oudercontactmedewerker. In deze functie lever ik een bijdrage aan de ouderbetrokkenheid van voor- en vroegschoolouders. Het doel is het bevorderen van de (school) ontwikkelingskansen van kinderen. Ik heb dus en brugfunctie tussen school en ouders. Ik ga onder meer ouderbijeenkomsten organiseren en uitvoeren. Een baan waarbij mijn ervaring en achtergrond goed van pas komen.
Ik heb een half jaar contract met uitzicht op verlenging. Dit is afhankelijk van functioneren en subsidie. Ik ga 24 uur werken en 3 uur extra om de vakanties terug te verdienen. Ben alle schoolvakanties vrij.

Verder heb ik deelgenomen aan Work2Move. Ik heb inmiddels 5 km gelopen en blijf dat doen. Bedankt voor deze waardevolle tip. Heb er nu leuke hardloopmaatjes/contacten bij gekregen! Ik wil nog wel in je bestand blijven..je weet maar nooit :-) Voor nu even bedankt voor je betrokkenheid en hulp bij het betreden van de arbeidsmarkt!!

De blije email van Maria aan WinWinWerkt, deel 2 met haar tip

Mijn eerste werkdag zit erop. Komen een hoop indrukken op mij af, maar wel leuk! Heerlijk om weer iets te doen op eigen vakgebied.
Ik heb de afgelopen 3 jaar vrijwilligerswerk gedaan en heb het afgelopen jaar als huishoudelijk medewerker gewerkt
bij een thuiszorgorganisatie. Mensen helpen in het huishouden die niet veel kunnen, maar die toch hun zelfstandigheid willen behouden. Daarnaast de tijd hebben en nemen om een cliënt gezelschap te houden en een luisterend oor bieden.
Je bent in feite hun klankbord. Ik vond het fysiek best zwaar en ben blij dat ik nu kan stoppen, maar het heeft mij veel gebracht. Ik ben krachtiger, ben bewuster wat ouder worden betekent en heb veel respect gekregen voor mensen die dit ongeschoolde werk moeten doen voor een schijntje. Erg ondergewaardeerd werk!

Tip van Maria 'het is belangrijk om niet stil te zitten als je baanloos bent'.

Nawoord door WinWinWerkt

Wij merken dat de arbeidsmarkt aantrekt, ook voor 50+ werkzoekenden. Het positieve verhaal van Maria die weer een baan vindt, passend bij haar opleiding en werkervaring, staat zeker niet op zichzelf.

De tip van Maria vinden wij heel waardevol want het is absoluut waar. Door proactief te zijn komen er nieuwe kansen. Maria realiseert zich, en dat is terecht, dat banen niet meer voor altijd zijn. Lees meer... Loopbaan en sollicitatietips.

Michal van DantzigDatum publicatie: 19-11-2017 15:26
Categorieën: Archief

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!