U bent hier: Home >

Scholingsvoucher UWV is heel interessant voor WERKGEVERS

Het gaat bij de scholingsvoucher voor werkzoekenden om hen op te leiden voor beroepen waar veel vraag naar is. Met andere woorden, vacatures die moeilijk in te vullen zijn. En dat is in het belang van werkgevers en maakt het heel interessant.

Wat ook heel interessant is, is dat de scholingsvoucher ook kan worden aangevraagd door jouw werknemer met een arbeidscontract als degene wil omscholen naar een kansberoep. Het is dus niet uitsluitend voor uitkeringsgerechtigden in de WW.

De scholingsvoucher voor werkzoekenden is een subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Deze subsidie ter waarde van maximaal €2500 incl. BTW is leeftijd onafhankelijk en is bestemd voor kansberoepen. Dit zijn beroepen waar schaarste is op de arbeidsmarkt en waar werkgevers vacatures hebben die zij moeilijk kunnen invullen.

Dit is een overzicht van de kansberoepen... Kansberoepenlijst UWV juni 2016.

De scholingsvoucher voor werkzoekenden 50plus

Helaas is deze regeling onlangs gestopt met ingang van 1-10-2016. Hier gelden andere regels voor toekenning. De informatie die wij hier hadden vermeld hebben wij verwijderd.

Lees meer over de scholingsvouchers...  Scholingsvoucher werkzoekenden,

Er is meer waarom het zo interessant is voor werkgevers...

Het gaat bij de scholingsvoucher om vacatures die moeilijk in te vullen zijn. Algemeen merk je dat de arbeidsmarkt keert en het lastig(er) wordt voor werkgevers om goede medewerkers binnen te halen.

Als werkgever kan je mensen werven op basis van hun motivatie en talent (natuurlijke aanleg) en de kennis en competenties bijbrengen door middel van scholing. Behalve dat de overheid (mee) betaalt voor het opleiden van jouw (toekomstige) medewerker zijn er nog andere voordelen die deze werkzoekenden meebrengen. Wij noemen er een paar...

  • De werkzoekende is heel gemotiveerd en blij en dankbaar dat hij of zij een kans krijgt voor een nieuwe (loop)baan. Van vastgeroestheid is dan geen sprake. Belangrijk is natuurlijk dat je de werving en selectie baseert op motivatie (degene wil heel graag dit werk doen) en talent (natuurlijke aanleg en goed ontwikkelbaar). WinWinWerkt helpt je daar graag bij.
  • Een proefplaatsing wordt meestal goedgekeurd door het UWV als duidelijk is dat het gaat om iemand die niet de juiste opleiding en werkervaring heeft en een bestendige arbeidsrelatie te verwachten is. 1 of 2 maanden zonder loonbetaling inwerken is dan een extra voordeel.
  • Voor bepaalde werkzoekenden krijg je als werkgever de zogenoemde mobiliteitsbonus. Dit is een korting op de sociale premies. Voor medewerkers vanuit een uitkering van 56 jaar en ouder bedraagt deze maximaal €7000 per jaar gedurende maximaal 3 jaar. Voor medewerkers vanuit een uitkering jonger dan 26 jaar bedraagt deze maximaal €3500 per jaar gedurende maximaal 2 jaar.
  • Belangrijkste voordeel is echter dat jouw organisatie beschikt over gemotiveerde, talentvolle en goed opgeleide medewerkers en jouw organisatie daardoor floreert.
  • En weet je dat de scholingsvoucher ook ingezet kan worden voor werknemers die moeten uitstromen? Dit zijn werknemers die nog gewoon in dienst zijn van jouw organisatie. Zij moeten zich wel inschrijven bij werk.nl om voor de scholingsvoucher in aanmerkingen te komen.


Informatie over de regelingen scholingsvoucher, mobiliteitsbonus en proefplaatsing lees je op de website van het UWV... voordelen en subsidies voor werkgevers.

Wil je weten hoe WinWinWerkt je kan helpen bij het werven van nieuwe medewerkers op basis van talent en motivatie? Lees dan deze informatie...  Werkgevers dienstverlening. Met Vacature Service maak je gebruik van onze expertise en recruitmentsystemen en solliciteren kandidaten rechtstreeks bij jouw organisatie... Vacature Service.

Michal van DantzigDatum publicatie: 4-10-2017 14:38
Categorieën: Archief

Reacties (1)

Margriet 23-9-2016 12:29
Goed initiatief van de overhuid (UWV). Werkgevers stimuleren om werknemers verder op te leiden of om te scholen is een win-win-situatie. Bel anders met het UWV 0900-9294. LET OP vermijd sites als uitkeringeninfo.nl. Deze laten je naar een 0900-nummer bellen a 90 cent per minuut.
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!