U bent hier: Home >

Carriere Coach en Baas van Morgen. 2 prachtige projecten van JINC

 

"Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt." Vanuit deze krachtige missie, helpt JINC VMBO  leerlingen (basis, kader en theoretisch)  hun talent te ontdekken en goede keuzes te maken voor een vervolgopleiding. 

Baas van Morgen

Een bijzonder project van JINC vind ik 'Baas van Morgen'. VMBO leerlingen kunnen een dag meelopen met de directeur / ceo / manager van grote(re) organisaties. Een onvergetelijke, toekomstbeeld bepalende ervaring voor de jongere. Hierboven een fragment van de JINC awards 2019 'Baas van Morgen'. Echt de moeite waard om te zien en horen wat Jasmina, de jonge baas zegt. Dan begrijp jewaarom de JINC projecten zo waardevol zijn.

Carriere Coach Media College Amsterdam

De projecten voor de leerlingen doet JINC met behulp van 'vrijwilliger' coaches. Ik, Michal van Dantzig, ben zo een carriere coach. Ik ben dat eerst geweest voor 4 leerlingen van het eindjaar van College de Meer in Amsterdam-Watergraafsmeer. Dit jaar ben ik aangesloten bij  het project 'Carriere Coach'. Dit start in het 3 jaar en is voor leerlingen van het Media College in Amsterdam-Rivierenbuurt.

Samen met Chrystel Credo hebben we aan onze gezamenlijke leerlingen (elk 4) een sollicitatietraining gegeven. Dit was de eerste bijeenkomst in april.

De 2e bijeenkomst  in juli hebben onze 8 leerlingen hun ervaring met hun week stage gepresenteerd. Ondersteund met powerpoint, vertelden ze ons wat ze hebben geleerd in hun stage. Bijzondere verhalen werden verteld. Van een leerling die een pet voor rapper Boef heeft ontworpen en met hem op de foto ging. En een tekentalent die in haar favoriete winkel met teken en schilderbenodigdheden in 1 week tijd alles geleerd heeft over de duizenden verschillende materialen. En haar tekentalent zo gewaardeerd werd, dat ze een tekening heeft gemaakt die voor de verkoop wordt ingezet. En natuurlijk kreeg ze een bijbaan aangeboden. Welke werkgever wil nu niet zo een waardevolle vakantiemedewerker.

Ik vind het bijzonder hoe deze jonge VMBO leerlingen (15/16 jaar oud) al zo serieus met hun talent bezig zijn. Jongeren die ook met elkaar respectvol omgaan.

Hierna volgen nog 2 bijeenkomsten waarin de coach de leerling individueel spreekt en helpt bij het vormen van een goede keuze voor de vervolgopleiding aan het MBO. En een door Chrystel en mij georganiseerde bedrijfsstage. We willen ze echt iets moois laten ervaren. Dat verdienen deze jongeren.

Vrijwilliger Coach worden? Of sponsor?

JINC heeft als slogan 'Iedereen groeit met JINC' en dat kan ik zeker beamen. Het geeft voldoening, het is leuk en je leert er zelf ook van. Lees meer op de website van JINC.

blog_image:article_winwin_15624145435d208dcfc174c.jpg:end_blog_image

Michal en Chrystel met de leerlingen die zojuist hun stage hebben gepresenteerd.

 

 

Michal van DantzigDatum publicatie: 6-7-2019 13:28
Categorieën: Arbeidsmarkt , Positieve verhalen en voorbeelden, WinWinWerkt actueel

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABEL partners WinWinWerkt

Zoek en vind kandidaten

Voor kandidaten

Zet een nieuwe stap in je loopbaan. Maak gebruik van onze gratis dienstverlening.

Informatie kandidaten

Aanmelden bij WinWinWerkt.nl

Vacature Alerts instellen

Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!