U bent hier: Home >

Je raakt je baan kwijt door de Corona crisis, wat nu?

De Corona crisis zal voor sommigen van ons betekenen dat zij op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan.

Je baan verliezen door reorganisatie is een ingrijpende gebeurtenis. Het brengt veel onzekerheid met zich mee. Je maakt je zorgen hoe je met minder inkomen moet rondkomen en of je wel weer een baan vindt die bij je past.

Vol goede moed het sollicitatiepad opgaan valt niet mee.

En daarom geven CVster en WinWinWerkt je een aantal tips hoe je het sollicitatiepad succesvol loopt, richting jouw nieuwe baan!

blog_image:article_winwin_15907613045ed117587aa6d.jpg:end_blog_image

Ruimte krijgen om te solliciteren

Solliciteren omdat jij zelf een nieuwe baan wilt, is heel wat anders dan solliciteren omdat je baan stopt. In de eerste situatie hoeft je werkgever je helemaal geen vrije dag te geven voor het sollicitatiegesprek, je moet zelf verlof opnemen. Word je ontslagen omdat er een reorganisatie plaatsvindt, dan is het anders. In dit geval zal er vaak een sociaal plan opgesteld zijn waarin staat dat je niet hoeft te werken als er sprake is van een sollicitatie voor nieuw werk.

Zoek direct naar nieuw werk

Denk niet dat alles wel los zal lopen. Zodra je weet dat je baan stopt, ga dan direct je cv een update geven. Ook kun je direct op zoek naar passende vacatures. Schrijf open sollicitaties en voeg je cv bij de brief, maar solliciteer ook gericht. Hoe eerder je begint met de zoektocht naar een nieuwe baan, des te groter is de kans dat je meteen na het stoppen van je huidige baan alweer kunt starten aan je nieuwe baan. Wil je meer weten over het maken van een cv?

Netwerken

Met platforms als Facebook, Twitter en natuurlijk LinkedIn hebben we een veel groter bereik. Weet je dat je baan ophoudt, zet dan direct de kracht van je netwerk in. Meld dat je op zoek bent naar iets nieuws en geef ook aan waar je interesse(s) en krachten liggen. Sta je op goede voet met je huidige werkgever? Wellicht kan hij of zij ook het eigen netwerk aanboren om te kijken of daar iemand is die nog mensen van jouw kaliber zoeken.

Omscholen of bijscholen

Stopt je baan vanwege een reorganisatie, dan kan het zomaar zijn dat het volgen van een opleidingstraject in het sociaal plan zit. Wellicht kun je daarmee je kennis verdiepen of uitbreiden om kansrijker en beter beslagen de arbeidsmarkt te betreden. Misschien wil je wel compleet iets anders doen nu je toch deze baan kwijtraakt. Kijk eventueel of een loopbaancoach je kan begeleiden. Deze kijkt samen met jou wat bij je past en waar je kansen liggen. Lees het artikel over omscholen of bijscholen.

Lees meer sollicitatie en loopbaantips.


blog_image:article_winwin_15907614635ed117f793a47.jpg:end_blog_image

Michal Datum publicatie: 29-5-2020 15:23
Categorieën: Arbeidsmarkt , Sollicitatie en loopbaantips, Werkzoekenden

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!

Meer vacatures...

NL.Jooble.org