Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op Google+ Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Pinterest Volg WinWinWerkt op Instagram
U bent hier: Home >

Talent en motivatie gaan hand in hand!

Voor MKB ondernemers en HR professionals die vacatures willen invullen met ideale medewerkers

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat dicht bij hun ware aard (talenten en drijfveren) ligt. Helaas wordt er tijdens het werving en selectieproces veel te weinig aandacht gegeven aan talenten en het belang ervan. Het komt omdat talenten een relatief onbekend begrip is. Vaker wordt er gesproken over competenties. Het is jammer als je ‘talenten en drijfveren’ niet meeneemt in het werving en selectieproces. Het vergroot de kans dat je de verkeerde medewerker aanneemt.

Het verband tussen talent en competentie

Een korte uitleg over het verschil tussen talenten en competenties. Een talent is een natuurlijke aanleg. Dit krijg je bij je geboorte mee. Een competentie ontwikkel je door veel te oefenen, ervaringen en leren van fouten. Er is zeker een verband tussen de twee. Talenten zijn bepalend voor het gemak waarmee je een competentie ontwikkelt. Aan de andere kant als je een talent hebt maar je doet er niets mee zal je de competentie ook niet ontwikkelen. Lees meer... 'Talent en Motivatie gaan hand in hand'  op de inspiratiewebsite TopTeam-MKB.nl.

Download gratis het e-book

Dit stukje tekst over talenten en competenties komt uit het e-book 'Succesvol werven van TopMedewerkers'. Als je je bezig houdt met het werven van nieuwe medewerkers, dan is dit interessante en praktische informatie voor je. Je kan dit e-book gratis downloaden van de inspiratiewebsite www.TopTeam-MKB.nl.

blog_image:article_winwin_15196477825a93fc267ce77.jpg:end_blog_image

Michal Datum publicatie: 26-2-2018 12:26
Categorieën: Arbeidsmarkt , TopTeam MKB, Werkgevers

Reageer