U bent hier: Home >

Imme is trots op de opvang van vluchtelingen in haar gemeente. Wij zijn trots op mensen als Imme!

WinWinWerkt is een maatschappelijk betrokken organisatie. Hoewel WinWinWerkt zich vooral bezighoudt met aspecten rondom de arbeidsmarkt is dit een onderwerp waar wij als organisatie bij stil willen staan. Dit blog is geschreven op persoonlijke titel van Michal van Dantzig.

De vluchtelingen die naar Nederland komen gaat ons allemaal aan. Het is de verantwoordelijkheid van onze overheid en ons als burgers om deze mensen met respect en in menswaardige omstandigheden op te vangen. We kunnen het niet meer zien als een 'ver van mijn bed situatie'  en negeren.

Het is diep triest (schokkend) hoe sommige mensen zelfzuchtig en zonder enige inleving de situatie van deze oorlogsvluchtelingen afdoen als een 'profiteer' situatie.

Zo niet Imme de Kluys. Zij is een jonge vrouw uit Geleen met een gezond inlevingsvermogen en zij vertelt recht uit haar hart hoe zij het ervaart.  Bekijk haar video, zeer de moeite waard... Video Imme de Kluys.

De angst van mensen begrijp ik tot op zekere hoogte. De grote aantallen die in de media worden genoemd, en onzekerheid over wat het brengt, spelen daar een rol in. En sommige politici en media weten de angst nog eens extra te beinvloeden door opruiende informatie. Mijn mening is echter dat angst en onzekerheid het niet rechtvaardigt om je waarden en respect en inlevingsvermogen in je medemens te  verliezen. Angst is bovendien een slechte raadgever. In dit geval zorgt het voor verdeeldheid in de Nederlandse samenleving en het lost het probleem van de oorlogsvluchtelingen niet op. Er zijn al eerder grote groepen vluchtelingen in Nederland opgevangen (voormalig Joegoslavië) en deze mensen zijn onderdeel geworden van onze samenleving.

In dit blog zullen wij de komende periode goede initiatieven die bijdragen aan de vluchtelingenopvang in Nederland vermelden. U bent van harte uitgenodigd om uw initiatief hieronder te vermelden bij de reacties. Het wordt door ons beoordeeld en indien relevant vermeld bij deze initiatieven. Vermeld in uw omschrijving een hyperlink waar meer informatie over uw initiatief kan worden gelezen. Dit blog biedt geen ruimte voor andere reacties. Deze worden niet geplaatst.

Goede initiatieven vluchtelingopvang in Nederland

Stichting Article 3 Foundation start de actie ‘SUPPORT REFUGEES’ om geld in te zamelen voor de meest noodzakelijke hulp aan vluchtelingen. Zij verkopen polsbandjes met de tekst 'support refugees'. De opbrengst gaat volledig naar het Rode Kruis, giro 6868. www.supportrefugees.nu. Lees hier het persbericht over de stichting en de mensen erachter.

Rechtstreeks geven aan het Rode Kruis kan natuurlijk ook... Rechtstreeks doneren Rode Kruis. En het Rode Kruis heeft dringend behoefte aan vrijwilligers om te helpen bij de vluchtelingen opvang... Ready2help.

Michal van DantzigDatum publicatie: 26-9-2017 12:29
Categorieën: Archief

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!