U bent hier: Home >

Hoe gebruik ik sociale media in het sollicitatieproces?

Tegenwoordig speelt veel zich af in de digitale wereld. Het zoeken naar een baan gebeurt dan ook voornamelijk online. Daarom vat ik in deze blog samen hoe je sociale media kan inzetten om jouw droombaan te veroveren.

Zorg voor een verzorgd profiel

Omdat een groot gedeelte van de zoektocht naar een baan zich online afspeelt is het belangrijk dat je ook online goed vertegenwoordigd bent. Maak dus op de meest gebruikte sociale media websites een account aan en zorg dat deze vindbaar zijn voor een eventuele werkgever. Daarnaast is het belangrijk dat er goede foto’s op staan en dat alle profielen hetzelfde gevoel uitstralen.

Om er voor te zorgen dat jouw sociale media profielen niet een averechts effect hebben op jouw sollicitatie is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Let erop dat er geen extreme uitspraken zichtbaar zijn, dat je je oude werk niet zwart maakt of dat geen illegale acties te zien zijn. Deze dingen kunnen namelijk een reden zijn om je niet aan te nemen. Kortom, zorg er dus voor dat je verzorgde profielen hebt waarmee je voor de dag kunt komen en dat toekomstige werkgevers aanspreekt. Je gaat tenslotte ook niet onverzorgd naar een sollicitatiegesprek.

blog_image:article_winwin_15692493525d88d848c4bcb.jpg:end_blog_image

LinkedIn voor beginners

Een van de meest voor de hand liggende websites om gebruik van te maken in de banenzoektocht en het sollicitatieproces is natuurlijk LinkedIn. Daarom vat ik even kort samen hoe je optimaal gebruik maakt van dit platform.

  • Netwerk; Gebruik de website waarvoor hij gemaakt is: netwerken!Voeg alle mensen toe waar je een connectie mee hebt, professioneel of persoonlijk. Dit zorgt dat je in aanraking komt met nieuwe mensen en misschien wel bedrijven en recruiters. 
  • Bedrijven volgen; Ga alle bedrijven volgen waar je voor zou willen werken. Volg ook specialisten in jouw vakgebied, en ook kleinere bedrijven. Hierdoor weet je wat er speelt in jouw markt. Deze kennis kan je weer helpen in het sollicitatieproces. 
  • Laat weten dat je op zoek bent; Als je eenmaal een goed netwerk hebt opgebouwd en connecties hebt met bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent is het een goed moment om een oproep te plaatsen. Laat weten waar je naar opzoek bent en wat je te bieden hebt.Dit maakt de kans groter dat jouw profiel in de juiste handen terecht komt.


Online vindbaarheid is key

Het is belangrijk om verzorgde profielen te hebben op de meest gebruikte sociale media websites. Dat zijn op dit moment Facebook, Twitter en Instagram. Dit is belangrijk omdat dit recruiters ook vaak actief zijn op deze kanalen. Verder kan je deze profielen ook gebruiken om een oproep te plaatsen waarin je laat weten dat je op zoek bent naar een baan.

Ook is het handig om gebruik te maken van de Facebook-groepen of Linkedin-groepen die over jouw vakgebied gaan. Hierin kan je eventueel ook een oproep plaatsen of in contact komen met mensen die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Een origineel visitekaartje

Begin een website over jouw vakgebied of passie zodat je aan jouw toekomstige werkgever kan laten zien dat je creatief, welbespraakt en begaan bent. Het is een goede visitekaart en een andere manier voor jouw toekomstige werknemer om je te leren kennen.

Pas deze tips toe, maak een mooi en overzichtelijk CV en een inhoudelijk sterke motivatiebrief. Als je dat goed doet is de kans groot dat jij degene bent die gekozen wordt om op sollicitatiegesprek te komen!

**********************

Dit is een gastblog van Young Capital

Michal van DantzigDatum publicatie: 23-9-2019 11:49
Categorieën: Arbeidsmarkt , Gast blogs, Sollicitatie en loopbaantips

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!

Meer vacatures...

NL.Jooble.org