U bent hier: Home >

Solliciteren vanuit zelfvertrouwen, zo doe je dat!

Veel mensen hebben tijdens het sollicitatieproces last van negatieve gedachten over zichzelf. Ze krijgen, gevoed door angst voor afwijzingen, te maken met negatieve gedachtes en dat maakt hen onzeker. Daarom geven wij in dit artikel tips om zelfverzekerd op zoek te gaan naar een baan. Dit is een gastblog door Young Capital

Weet wat je te bieden hebt

Voordat je gaat solliciteren is het belangrijk om duidelijk voor jezelf te hebben wat jouw sterke punten zijn. Je kan hier onder andere achter komen door het maken van een persoonlijkheidstest. Een andere manier om jouw sterke punten in kaart te brengen is het terugdenken aan scenario’s waar jij bepaalde karaktereigenschappen toonde. Dit kunnen situaties op school, werk of in jouw persoonlijke leven zijn. Zo bewijs je gelijk aan jezelf te dat het ook echt kan.

De afwijzing waar de meeste sollicitanten te maken mee krijgen kan een grote impact hebben op jouw positieve zelfbeeld. Schrijf daarom jouw sterke punten op. Zo kan je in momenten van onzekerheid terugkijken op jouw sterke punten. Het is ook een mooie kans om jouw groei als persoon bij te houden door ervaringen en nieuwe skills op te schrijven.

Breng in kaart waar je naar op zoek bent

Nadat je weet waar jouw sterke punten liggen, is het een goed moment om vast te stellen waar je naar opzoek bent en wat bij je past. Iemand met een concreet doel voor ogen zal eerder slagen in het vinden van een baan dan iemand die totaal niet weet wat hij wilt. Een beroepskeuzetest is een handige tool om meer inzicht te krijgen in banen die bij jouw interesses passen. Als je eenmaal duidelijk voor ogen hebt wat je wil en wat je te bieden hebt, zorgt dit voor rust en een doel. Het onder controle hebben van de zoektocht naar jouw nieuwe baan zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Blijf bezig

Om ervoor te zorgen dat je jezelf blijft ontwikkelen en je niet stil komt te staan is het een goed idee om bezig te blijven met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een hobby die je op je CV kan zetten. Op deze manier heb je een doel en daarnaast blijf je jezelf doorontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je actief en positiever in het leven staat.

Sta open en denk vooruit

Als je een baan aangeboden krijgt, is het belangrijk om niet kosten wat het kost vast te houden aan jouw beoogde voorwaarden. Soms kun je beter ergens onderaan de ladder beginnen dan maanden werkloos te zijn en te hopen op jouw droombaan. Misschien vind je wel een vacature met minder uren dan je in eerste instantie zou willen maar is het wel het ideale takenpakket. Het kan ook zo zijn dat de functie niet helemaal aansluit bij jouw wensen maar het bedrijf wel goed bij je past. Ga in deze gevallen gewoon aan de slag en zie hoe het uitpakt!

Begin vandaag nog met het zoeken naar een baan. Volg deze tips op en leer van de zoektocht; dit zal zeker in jouw voordeel werken. Succes! Nog meer Loopbaantips en sollicitatietips.

blog_image:article_winwin_15727795345dbeb60e52f24.jpg:end_blog_image


 

Michal van DantzigDatum publicatie: 29-10-2019 13:33
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!