U bent hier: Home >

Is jouw goede voornemen voor 2020, een nieuwe baan?

Heb jij nu al nieuwe en goede voornemens op carrière gebied? Wil je 2020 fris beginnen met een nieuwe baan? Samen met CVster helpen we je een handje op weg met enkele tips en tricks om voor het begin van het nieuwe jaar jouw droombaan te scoren.  Zodat jij kan zeggen, "YES, ik heb een nieuwe baan!"

1e stap: Je wensen in kaart brengen

Als eerste stap is het handig om in kaart te brengen wat je precies wilt gaan doen. Op die manier kun je veel gerichter zoeken naar een nieuwe baan. Pak een groot vel papier en begin met brainstormen. Schrijf bijvoorbeeld op:

  • Waar ben ik goed in? Heb ik daar plezier in?  
  • Wat vind ik belangrijk in mijn toekomstige baan? Denk aan werksfeer, verantwoordelijkheden, werkomstandigheden, et cetera.
  • Welke organisaties spreken me aan? Ken ik iemand die daar werkt?
  • Wat wil ik minimaal verdienen?

Door dit op te schrijven maak je voor jezelf helder wat je wilt en wat je juist niet wilt. Als je je brainstorm vervolgens uitwerkt, heb je als het ware een startdocument (als kader) om mee aan de slag te gaan.

2e stap: Is je CV nog up to date?

Wanneer heb je voor het laatst je CV aangepast.  Is alles wat er op staat nog relevant? Mist er werkervaring of een opleiding die je hebt gedaan? Ook is het aan te raden om te kijken naar de manier waarop CV's tegenwoordig worden opgemaakt. Is het aansprekend, goed leesbaar en overzichtelijk? Dus let niet alleen op inhoud, maar kijk ook zeker naar de vorm en lay-outs.  Begin je CV met een mini-samenvatting van enkele zinnen over jouw persoonlijkheid en beschrijf waar je voor staat. Controleer de spelling en uitlijning. Lees ook Tip 4. Een overzichtelijk en relevant Curriculum Vitae. Extra tip: laat je curriculum vitae door een bekende nakijken, gewoon voor de zekerheid en voor eventuele aanvullingen. Twee paar ogen zien altijd meer dan één!

3e stap: Ga gericht zoeken

Gebruik het internet als basis om te zoeken, Google, Linkedin, jobboards en maak vacature-alerts aan. Schrijf je in bij WinWinWerkt en maak gebruik van de gratis service Talenten Etalage. Vertel vrienden en familie dat je op zoek bent en wat je zoekt. Jouw Talentenprofiel in de Talenten Etalage van WinWinWerkt kan je daar uitstekend mee helpen. Lees ook Tip 6. Profileer jezelf met behulp van de Talenten Etalage van WinWinWerkt.

4e stap:  Schrijf een inhoudelijk goede motivatiebrief

Verdiep je goed in de vacature. Wie zoekt de werkgever? Welke kwaliteiten zijn belangrijk voor het uitoefenen van de functie. oek in jezelf naar die kwaliteiten en breng ze naar voren in je motivatiebrief. Een goede motivatie gaat niet over je werkverleden (dat is je CV) maar over wat je gaat brengen in de nieuwe baan bij de nieuwe werkgever. Het begin is altijd het lastigst. Als je dat eenmaal hebt, gaat de rest vaak vanzelf. Begin je sollicitatie met een pakkend voorbeeld, een leuke zinsnede of een grappig detail. Dan is de lezer vanaf het begin geboeid en val je op in de stapel brieven die bij de recruiter op het bureau ligt. Lees ook... Tip 3. Sollicitatiebrief met goede motivatie.

5e stap: Je bent uitgenodigd

Gefeliciteerd, dit is een kans die je met beide handen aanpakt door je goed voor te bereiden. Lees je in, bezoek de website van het bedrijf, bedenk vragen die de werkgever aan jou zal kunnen stellen. Schrijf de vragen die je wilt stellen op. Neem je CV en motivatiebrief geprint mee,  Zorg dat je er verzorgd  uitziet tijdens het gesprek, want je voorkomen speelt ook een rol. Ook al ben je zenuwachtig, dat is logisch als je de baan graag wilt,  ben en blijf de beste versie van jezelf. Ook al ben je van jezelf niet een extraverte persoon, je enthousiasme, waarom je de baan graag wilt, wil de werkgever zien in de wijze waarop je jezelf presenteert. Lees ook... Tip 18. Voorbereiding sollicitatiegesprek.

Heel veel succes! En als het gelukt is willen we dat natuurlijk graag horen!

Dit is een gastblog van CVster voor WinWinWerkt.

blog_image:article_winwin_15748549565dde612c07b31.jpg:end_blog_image

Michal van DantzigDatum publicatie: 27-11-2019 11:45
Categorieën: Arbeidsmarkt , Gast blogs, Sollicitatie en loopbaantips, Werkzoekenden

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABEL partners WinWinWerkt

Zoek en vind kandidaten

Voor kandidaten

Zet een nieuwe stap in je loopbaan. Maak gebruik van onze gratis dienstverlening.

Informatie kandidaten

Aanmelden bij WinWinWerkt.nl

Vacature Alerts instellen

Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!