U bent hier: Home >

TIP Overheidssubsidie 'gratis ontwikkeladvies voor werkende 45plussers'

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk, voor jezelf maar zeker ook voor je werkgever. Door jezelf te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat.

De afgelopen jaren heeft de overheid stimuleringsmaatregelen (subsidie) gerealiseerd voor mensen die al in de uitkeringspositie zetten. Het mooie van deze subsidieregeling is,  dat het werkende mensen helpt na te denken over hun werktoekomst. Daarmee hoopt de overheid (terecht) te voorkomen dat mensen in de uitkering komen.

Luister het radio-interview met loopbaancoach Rose-Maria Lucas over deze subsidieregeling voor werkende 45plussers. Het is puur bedoeld om over je loopbaan na te denken, toekomstgericht te zijn en de controle te nemen over je loopbaan en werkgeluk. Je hoeft geen stappen te zetten zoals van baan te veranderen.

Mid-career

Vaak, zo rond het 45e leeftijdsjaar (mid-career),  gaan mensen zich op een zeker moment afvragen of ze nog wel happy zijn met hun loopbaan.  Maar er echt iets meedoen, dat doen niet veel mensen. De meesten wachten af tot het moment dat ze hun baan kwijtraken. Maar door alle emoties die daarmee gepaard gaan, is dat niet het beste moment om over je werktoekomst na te denken. Volgens mij is het nooit te laat, maar wel een stuk lastiger om dan jezelf te onwikkelen en een goede positie op de arbeidsmarkt te heroveroveren

De razendsnelle veranderingen in de samenleving, en dus ook op de arbeidsmarkt, maken dat het uiterst belangrijk is om je hele loopbaan goed te blijven nadenken over je arbeidsmarktwaarde, hoe aantrekkelijk ben je voor werkgevers als je je baan kwijtraakt? Minstens zo belangrijk is om je te blijven ontwikkelen, zowel vakmatig maar ook in nieuwe vaardigheden. Maar dat heeft alleen zin als je ook weet waar je talenten liggen en waar je blij van wordt. En omdat te ontdekken bij jezelf, is deze subsidie bedoeld.

De subsidie voor gratis ontwikkeladvies was eerst alleen voor mensen in bepaalde beroepen. Vanaf 1 januari 2019 geldt deze voor iedere werkende 45plusser. Lees hier meer over de subsidieregeling... www.rijksoverheid.nl 31-12-2018.

Op de website Hoe Werkt Nederland  lees je meer. Let op dat de situatie is veranderd m.i.v. 1 januari 2019 en dat het nu geldt voor iedere werkende 45plusser, ongeacht het beroep.

Noloc gecertificeerde loopbaancoaches

Het ontwikkeladvies kan uitsluitend door NOLOC gecertificeerde loopbaancoaches worden gegeven. De loopbaancoach vraagt de subsidie aan. Dat hoef je dus zelf niet te doen.

Deze loopbaancoaches beveelt WinWinWerkt van harte aan.

Rose-Marie Lucas van Rooskleurig Coaching (regio Uithoorn).

Dorris Falkenstein van Falkstone.nl (regio Amstelveen).

Fried le Poole van 50pluscarriere.nl (Amsterdam, ook andere locaties in Nederland)

Marjolijn Gischler van Succesvol naar een nieuwe baan (regio Den Haag).

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door Michal van Dantzig. Michal schrijft over arbeidsmarkt onderwerpen met de intentie om een positieve bijdrage te leveren aan een arbeidsmarkt die beter functioneert en bijdraagt aan het welzijn van individu en samenleving.

blog_image:article_winwin_15464176605c2c75fcd43bf.jpg:end_blog_image

Michal van DantzigDatum publicatie: 2-1-2019 14:47
Categorieën: Arbeidsmarkt , Arbeidsrecht en politiek, Sollicitatie en loopbaantips, Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, Werkzoekenden

Reageer

Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABEL partners WinWinWerkt

Zoek en vind kandidaten

Voor kandidaten

Zet een nieuwe stap in je loopbaan. Maak gebruik van onze gratis dienstverlening.

Informatie kandidaten

Aanmelden bij WinWinWerkt.nl

Vacature Alerts instellen

Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram