U bent hier: Home >

Werkervaring uit het verleden is geen garantie voor de toekomst

Natuurlijk is werkervaring uit het verleden belangrijk. Maar zoals de titel aangeeft het is geen garantie dat de medewerker ook bij jouw organisatie en in de nieuwe functie succesvol zal zijn. Daar is meer voor nodig.

Wat vaak wordt onderschat door werkgevers is het belang van passendheid qua ambitie en bij de bedrijfscultuur. En dat heel duidelijk is, voordat je het recruitmentproces start, welke talenten (natuurlijke aanleg) essentieel zijn bij de uitoefening van de functie. Wat je ook nog kan meenemen is welke talenten ontbreken in het medewerkersteam. Zodat de nieuwe medewerker een waardevolle aanvulling is.

Schaarste op de arbeidsmarkt

Recruitment wordt lastiger nu de arbeidsmarkt weer aantrekt. Er ontstaat schaarste voor bepaalde functies. Schaarste is er ook als het jouw wens is om TopMedewerkers binnen te halen. Medewerkers die precies aansluiten qua kwalificaties en talent en ambitie bij wat jij nodig hebt in je organisatie. Medewerkers die uitstekend passen in jouw bedrijfscultuur en medewerkersteam.

De arbeidsmarkt, die jarenlang op slot zat, is weer in beweging. Uit het HR Benchmarkonderzoek 2017 van RAET blijkt dat maar liefst 52% van de werkenden overweegt om over te stappen naar een nieuwe werkgever. 11% wil zelfs heel graag overstappen. De 11% uit het RAET onderzoek zijn actieve werkzoekenden. Zij zullen op zoek gaan naar een nieuwe baan en werkgever en zich aanmelden bij arbeidsbemiddelingsbureaus, CV databanken en houden de vacatures goed in de gaten. Zij zijn goed bereikbaar voor werkgevers. 41% is wat je noemt latent werkzoekend. Dit zijn mensen die er geen prioriteit van maken. Echter als de 'droombaan' voorbij komt zullen zij solliciteren. Deze mensen wil je ook bereiken als je een vacature hebt in je organisatie. 

Wervende vacaturetekst

Je begint met het opstellen van een wervende vacaturetekst die jouw ideale kandidaat direct aanspreekt en motiveert om te solliciteren. Voordat je de vacaturetekst opstelt is het belangrijk om te weten wie jouw ideale kandidaat is. En wat voor deze ideale kandidaat belangrijk is en wat je als werkgever daarin hebt te bieden.

Groot bereik in korte tijd

Vervolgens zorg je ervoor dat jouw vacature in korte tijd een groot bereik heeft. Vacature-databanken is een goede mogelijkheid om de 11% actieve werkzoekenden te bereiken. Er zijn veel gratis jobboards. Als je gebruik maakt van onze wervingsdienstverlening Vacature Service wordt de vacature via de WinWinWerkt website doorgeplaatst op 20 jobboards.

Met een sociale media campagne bereik  je de 11% actief werkzoekenden én de 41% latent werkzoekenden. De laatste groep zitten vast hele goede kandidaten tussen, waarvan je graag wilt dat zij solliciteren. Belangrijk is dat je een korte tekst (statusupdate) maakt die aanzet tot delen op sociale media en met een paar kernwoorden duidelijk maakt de functie en voor wie het potentieel interessant is.  Wat je wilt bereiken is dat het sociale-netwerk van jouw ideale kandidaat degene erop attendeert. Vergeet niet de hyperlink naar de vacaturetekst op je website!

Vacatures gratis verspreiden via Facebook regionale vacaturepagina's

WinWinWerkt biedt werkgevers en intermediairs de mogelijkheid om hun vacatures gratis te verspreiden via onze Facebook Vacaturepagina's per regio. Regionaal werkt het beste via Facebook omdat mensen elkaar taggen. Lees meer en maak gebruik van deze gratis mogelijkheid... Gratis groot bereik vacature via Facebook.

Ben je geintereseerd in het HR benchmarkonderzoek van RAET? Op de website van RAET kan je het downloaden.

Michal van DantzigDatum publicatie: 17-2-2017 10:49
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!