U bent hier: Home >

Scholingsvoucher UWV werkzoekenden 'alle leeftijden' en '50plus'

Er is een subsidieregeling vanuit het UWV om de kansen op werk door middel van scholing te vergroten, de zogenoemde scholingsvouchers.

Er zijn 2 soorten scholingsvouchers:

  • de scholingsvoucher voor werkzoekenden. Deze is leeftijd onafhankelijk.
  • de scholingsvoucher voor werkzoekenden 50plus. Deze is aan te vragen tot uiterlijk 1 oktober 2016. Inmiddels is dit gestopt.


De scholingsvoucher voor werkzoekenden alle leeftijden

De scholingsvoucher voor werkzoekende is een subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende kan je jezelf laten bij- of omscholen naar een kansberoep. Je kan de scholingsvoucher gebruiken voor 1 of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied. De aanvraag mag maximaal € 2.500 (inclusief btw) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld.

De kansberoepen lees je hier.... Kansberoepenlijst UWV juni 2016.

Je kan voor de scholingsvoucher in aanmerking komen als uitkeringsgerechtigden in de WW, maar ook als je nog een arbeidsovereenkomst hebt en wilt omscholen naar een kansberoep.

Lees meer informatie en de voorwaarden op de website van het UWV... Informatie scholingsvoucher werkzoekende.

De scholingsvoucher voor werkzoekenden 50+

Helaas is deze regeling onlangs gestopt (1-10-2016). De informatie die wij hier hadden vermeld hebben wij verwijderd. Wij vinden het ontzettend jammer omdat het een hele goede regeling was ter versterking van mensen die het (nog steeds) moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Bijscholing draagt in hoge mate bij aan het vergroten van kans op nieuwe baan. De scholingsvoucher algemeen is uitsluitend voor kansberoepen. Voor lang niet alle werkzoekenden is dit het geval.

TIP voor werkzoekenden

Lees ook het blog voor werkgevers over de voordelen voor de werkgever. Je kan dit aandragen bij je sollicitaties als je een opleiding hebt gedaan (of bezig bent, of gaat doen) met de scholingsvoucher... Voordelen scholingsvoucher voor werkgevers.

Michal van DantzigDatum publicatie: 4-10-2017 17:03
Categorieën: Archief

Reacties (4)

Michal 3-2-2018 14:07
Beste Anne Meindert, dit is niet de UWV website. Dit is een bericht van april 2016 informatief. Je kan het beste contact opnemen met UWW en informeren naar de huidige mogelijkheden voor omscholing. Het is allemaal tijdelijk en erg specifiek. Succes
Anne Meindert 1-2-2018 16:46
Dag UWV, ik weet dat dit een oude site is maar weet even niet waar ik moet zijn om een Scholingsvoucher aan te vragen. Na ik hoop geeft UWV in dit jaar 2018 weer de mogelijkheid aan oudere om te scholen. Ik zie heel veel heftruc chauffeurs terwijl ik daar bijna 35 jaar ervaring in heb alleen niet de mogelijkheid gekregen heb daar een certificaat/diploma voor te halen. Ik weet zeker dat ik daar een baan in kan vinden. Kunt u mij daarmee helpen?
WinWinWerkt 31-8-2016 9:16
@Hassan, je kan het aanvragen bij het UWV als je ingeschreven staat bij werk.nl. Zie de informatie op de website van het UWV. De link in het artikel. Succes!
Hassan Tarhouchi 30-8-2016 16:24
Ik wil graag gebruik maken van de scholingsvoucher werkzoekende 50plus voor een cursus of opleiding. Mijn interesse gaat naar belastingaangifte medewerker, conciërge school, archiefmedewerker.
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!