U bent hier: Home >

Solliciteren in het Engels , zo doe je dat!

Als je gaat solliciteren bij een bedrijf dat internationaal actief is kun je er op rekenen dat de sollicitatie in het Engels is. Alhoewel we allemaal een aardig woordje Engels weten te spreken, is het toch niet voor iedereen even makkelijk. Daarom leggen we in deze blog uit hoe je alles uit jouw sollicitatie in het Engels kan halen als dit niet jouw moedertaal is.

Solliciteren

Vertaal jouw LinkedIn profiel

Omdat recruiters en bedrijven constant op zoek zijn naar nieuwe werknemers via sociale media is het cruciaal om jouw LinkedIn en andere zakelijke platformen die jij gebruikt te vertalen. Vertel kort in het Engels over jouw werkervaring zodat een internationale recruiter het ook kan begrijpen. Het zou namelijk zonde zijn als je jouw droombaan misloopt omdat de recruiter jouw profiel niet kon lezen.

Zoek de vaktermen op

Als je solliciteert in een branche waar veel gebruik wordt gemaakt van vaktermen is het belangrijk om deze voor het solliciteren op te zoeken. Het zal je helpen bij een eventueel sollicitatiegesprek en je kan de vaktermen verwerken in jouw cv en motivatiebrief.

Vertaal jouw cv en motivatie

Met toenemende Engelstalige vacatures is het vertalen van jouw motivatiebrief en cv een must. Zo kan je snel reageren op jouw droomvacature of op een berichtje van een recruiter. Toch vinden veel mensen het teveel moeite kosten om hun cv te vertalen en een motivatiebrief in het engels te schrijven. Zeker als deze nog nagekeken moet worden door iemand die de taal goed beheerst. Maar met de toenemende Engelstalige vacatures is een Engels cv iets wat je vaker zal gebruiken en dus echt iets dat je vooruit kan helpen.

Voorbereiding op het Sollicitatiegesprek

Doe onderzoek naar culturele verschillen

Als je solliciteert op een baan in het buitenland is het belangrijk om onderzoek te doen naar de gewoontes van het land. In sommige landen zijn er andere gebruiken als het op solliciteren aankomt dan in Nederland. Doe hier dus onderzoek naar om te voorkomen dat je wordt afgewezen op een formaliteit.

Bekijk Engelse series en films

Een goede manier om bezig te zijn met uitspraak en zinsbouw is het kijken van Engelse series en films. Op deze wijze ben je op een leuke manier bezig met de taal en vergroot je automatisch jouw Engelse woordenschat. Dit kan je helpen bij het schrijven van jouw Engelse cv en motivatiebrief, maar ook tijdens het sollicitatiegesprek zelf.

Bereid je voor zoals je dat ook op een Nederlandse sollicitatie zou doen

Een van de laatste dingen die je kan doen om jouw sollicitatie voor te bereiden is het opzoeken van veelgestelde vragen. Bedenk voor het gesprek hoe je hier in het Engels op zou kunnen reageren en oefen dit met iemand die de taal goed beheerst. Zo verminder je de kans dat je met een mond vol tanden komt te staan.

En vergeet vooral niet jezelf te zijn, succes!

Dit is een gastblog van Young Capital voor WinWinWerkt.

Michal van DantzigDatum publicatie: 3-12-2019 12:49
Categorieën: Archief
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!