U bent hier: Home > Kandidaten > Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure en beoordeling sollicitaties

Dit is een toelichting op de wijze waarop WinWinWerkt (en partners) sollicitaties behandelen. Wij doen onze uiterste best het sollicitatieproces zorgvuldig en met respect voor de sollicitant af te handelen. Het is niet te vermijden dat wij sollicitanten teleurstellen.

Wij rekenen op je begrip dat wij als intermediair de verantwoordelijkheid hebben om kandidaten voor te dragen bij onze opdrachtgevers die uitstekend aansluiten bij het profiel dat onze opdrachtgever zoekt. De uiteindelijke keuze voor een kandidaat wordt gemaakt door onze opdrachtgever.

Beoordeling van de sollicitaties

Bij onze beoordeling betrekken wij je motivatie en CV. Belangrijk is dat je in jouw motivatie duidelijk weet over te brengen dat je degene bent die in deze functie toegevoegde waarde levert en waarom dat zo is. Je motivatie moet dan ook goed afgestemd zijn op de vacature, de taakomschrijving en de functie-eisen. Je motivatie is een aanvulling op je CV. Wij verwachten dat overzichtelijk uit je CV blijkt dat jouw werkervaring, competenties en opleiding aansluiten op de vacature en de gestelde functie-eisen. Voor een goede motivatie en CV verwijzen wij je naar onze loopbaan en sollicitatietips

Factoren die bij onze beoordeling een rol spelen zijn o.a.:

 • combinatie van werkervaring
 • combinatie van opleiding
 • combinatie van persoonlijke eigenschappen
 • combinatie van vaardigheden
 • passende ambitie
 • salarisverwachting
 • afstand woon-werk
 • uren omvang van de functie


Elke vacature is anders en het gaat om de combinatie van deze factoren. Vanzelfsprekend spelen ook de andere sollicitanten een rol maar niet uitsluitend. Het is een beoordeling gebaseerd op de informatie die wij van je krijgen en vanuit ons perspectief 'de juiste kandidaat voor onze opdrachtgever'.  Wij zoeken net zolang door tot wij  de 'juiste kandidaat' hebben gevonden. De 'best passende' kandidaat' is voor ons niet goed genoeg. Het kan daarom zijn dat je een afwijzing krijgt terwijl de vacature nog niet is voorzien.  

Uitnodiging interview, onhold of afwijzing

Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een telefonisch interview, een persoonlijk interview, wij houden je sollicitatie on hold of je ontvangt een afwijzing. Je krijgt altijd bericht. Ons streven is om sollicitatieprocedures binnen een maand af te handelen. Dit lukt niet altijd.

Afwijzing na sollicitatiegesprek

Je bent de eerste sollicitatieronde doorgekomen en je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ook hierna kan een afwijzing volgen.

Bij de beoordeling door onze opdrachtgever spelen meerdere aspecten een rol. Dit is niet zwart-wit en lang niet altijd is een duidelijke reden te geven waarom de werkgever de voorkeur geeft aan jou of een andere sollicitant. Aspecten die hierin een rol spelen zijn o.a.:

 • De andere sollicitanten en hun kwaliteiten en werkervaring.
 • De wijze waarop je jezelf presenteert en of je de werkgever inhoudelijk kunt overtuigen dat je over de juiste kwaliteiten en werkervaring beschikt.
 • Persoonlijke voorkeur van onze opdrachtgever.


Wij geven geen reden voor de afwijzing per mail. Je mag ons hierover echter altijd bellen. Voor zover wij informatie hebben ontvangen van onze opdrachtgever, delen wij dat met je.

Na de afwijzing

Wij berichten je als wij je sollicitatie definitief afwijzen. Het kan zijn dat je eerst een 'on hold' hebt ontvangen of een uitnodiging voor een telefonisch of persoonlijk interview. 

Je beslist zelf of je ingeschreven wilt blijven staan. Als je dat niet wilt dan kan je dat aan ons doorgeven en verwijderen wij je profiel. Zie Informatie werkzoekers.

Interessant voor anderen? Delen is welkom.
Voor werkgevers

Talent binnenhalen dat uitstekend past. In de functie én in de bedrijfscultuur.

Informatie werkgevers

LABELS | Diensten

Zoek en vind kandidaten

Gratis recruitment adviesgesprek

Voor kandidaten
Vacatures zoeken
Vacature Alerts maken
Maak een Vacature Alert aan en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Recente vacatures
inKlarenbeek, regio Apeldoorn-Zutphen-Arnhem
inRadio Kootwijk, regio Apeldoorn
inKlarenbeek, regio Apeldoorn-Zutphen-Arnhem
inRadio Kootwijk, nabij Apeldoorn
Volg WinWinWerkt voor vacatures
Volg WinWinWerkt op LinkedIn Volg WinWinWerkt op Facebook Volg WinWinWerkt op Twitter Volg WinWinWerkt op You Tube Volg WinWinWerkt op Instagram Vind ons op google maps!

65plus Werkt

Over 65plus Werkt

Vacature Service MKB

Over Vacature Service MKB