U bent hier: Home >

HRM onderzoek MKB organisaties

Dit HRM onderzoek bestaat uit onderstaande vragenlijst gevolgd door een persoonlijk interviewgesprek van circa 45 minuten. Tijdens het interviewgesprek worden de HRM onderwerpen die spelen bij uw organisatie inhoudelijk besproken. Wij voeren dit onderzoek uit bij organisaties vanaf ca. 15 medewerkers.

Als waardering voor de tijd die u ons geeft, bieden wij u onze dienstverlening Vacature Service gratis aan. De waarde is € 395,00 excl. BTW. Lees meer... https://www.winwinwerkt.nl/vacature_service.html

WinWinWerkt is Partner in HRM voor werkgevers in het MKB. Met onze Human Capital en Human Resourse Management dienstverlening helpen wij organisaties met het binnenhalen en behouden van betrokken medewerkers die optimaal presteren.

Wij zijn continu bezig om onze HRM dienstverlening te optimaliseren, afgestemd op de knelpunten en wensen van onze opdrachtgevers. Daarom is het voor ons belangrijk om te weten wat werkgevers in het MKB bezighoudt met betrekking tot hun medewerkers en Human Capital aspecten.

Werving en selectie van nieuwe medewerkers Ziekteverzuim 1e en 2e spoor Duurzame inzetbaarheid korte en lange(re) termijn Functioneren van medewerkers Ontwikkeling van medewerkers Generatiemanagement Arbeidsrecht: Wet Werk en Zekerheid, wet BEZAVA, etcetera Pensioenregelingen Juridisch werkgeverschap Participatiewet / Banenafspraak / quotumwet Reorganisatie / outplacement / mobiliteit Anders, vul in bij 1a
Alles aanvinken wat van toepassing is.
Hier kunt u invullen de HRM onderwerpen die spelen binnen uw organisatie en die niet in bovenstaande keuzelijst voorkomen.
Werving en selectie van nieuwe medewerkers Ziekteverzuim 1e en 2e spoor Duurzame inzetbaarheid korte en lange(re) termijn Functioneren van medewerkers Generatiemanagement Ontwikkeling van medewerkers Arbeidsrecht: Wet Werk en Zekerheid, wet BEZAVA, etcetera Fiscale wetgeving Pensioenregelingen Juridisch werkgeverschap Participatiewet / Banenafspraak / Quotumwet Reorganisatie / outplacement / mobiliteit Anders, vul in bij 2a
Maximaal 3 aanvinken, de onderwerpen die voor u het sterkst spelen en waar u problemen ervaart.
Welk onderwerp(en) wilt u bespreken die niet voorkomen in voorgaande keuzelijst?
Werving en Selectie / Uitzendbureau Ziekteverzuim 1e en 2e spoor: Arbodienst, outplacementbureau Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit Functioneren van medewerkers Ontwikkeling van medewerkers Generatiemanagement Arbeidsrecht: Advocaat / Juridische service Fiscale wetgeving: Accountant / Salariskantoor Pensioenregelingen: Verzekeraar / Verzekeringsintermediair Juridisch werkgeverschap / Payrollbedrijf Reorganisatie / outplacement / mobiliteit Anders, vul in bij volgende vraag
Meerdere antwoorden mogelijk. Vinkt u datgene aan wat van toepassing is.
U kunt hier uw antwoord vermelden.
nee Ja, interne HRM medewerker(s) Ja, externe HRM medewerker(s) Anders, vul in bij vraag 4a
Dit gaat over kennis noodzakelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Niet over specialistische kennis die incidenteel ingeroepen kan worden als het nodig is.
U kunt hier uw antwoord vermelden.
Als u specifieke vragen heeft dan kunnen wij ons daar op voorbereiden.
Om de vragenlijst te kunnen identificeren is het van belang dat u dit invult. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor het interviewgesprek.
Interessant voor anderen? Delen is welkom.
Vacatures zoeken
Vacature Alerts maken
Maak een Vacature Alert aan en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.